lauantai 4. tammikuuta 2014

Treenirintaman kuulumisia

En olekkaan hetkeen kirjoittanut blogiin meidän treeneistä, mutta ollaan me treenattu. Joulukuun aikana ollaan tehty kolmet ratatreenit, kahdet häiriön kanssa ja yhden ilman. Muuten ollaan tehty lähes päivittäin kymmenen minuutin tehotreenejä mikä alku kuukaudesta painottui sivulle tulon ja takapään käyttö harjoituksiin. Nyt Emmin sivulle tulo näyttää omasta mielestäni hyvältä, se on oppinut löytämään oikean paikan tosi hyvin.
IMG_3398 
Loppu kuukausi ja alku vuosi ollaankin käytetty maahan meno harjoituksiin, edelleen ongelmana se, että menee helposti istumisen kautta. Muut kyltit meillä alkaakin olla jo aika hallussa. Seuraamisessa Emmi on löytänyt sivulle tulon treenaamisen avulla oikean paikan, käännökset menee jo hyvin, pujotteluissa tai spiraaleissa ei ole oikeastaan ikinä ollut ongelmia. Eteen tuleminen on jo edistynyt, mutta haluan siitä vielä hiukan varmemman.
IMG_3304 IMG_3306 Ratatreeneissä olen tehnyt välillä ilman namia välillä namin kanssa. Emmi keskittyy oikeastaan aika hyvin ilmankin namia kunhan ei treenaa liikaa. Eilen oltiin koirakoulu kompasissa treenaamassa taas.

Rallytokossahan ei vaadita katsekontaktia, mutta ajattelin kuitenkin treenata sitä siten, että teen lyhyitä seuruu pätkiä ja Emmin pitää koko ajan pitää katsekontaktia yllä ja saa sitten palkkansa.
       Emmi ei ole hirveästi ottanut ikinä häiriötä ympärillä olevista muista koirista, mutta ei sitä tiedä jos joskus yhtäkkiä ottaisikin joten tarkoitus olisi treenata sitäkin. Ajattelin siis pyytää tuttuja tulemaan mukaan treeneihin häiriöksi ja olisi myös tarkoitus mennä jonnekin ihan uuteen paikkaan treenaamaan.
IMG_3409 Minusta tuntuu, että me kohtaa ollaan valmiita kisoihin, tai ainakin Emmi on. Itse jännitän ihan hirveästi kaikkea joten pilaisin varmaan koko meidän radan. Olen kuitenkin suunnittelun heti keväällä meneväni mölleihin tai oikeastaan en ainakaan vielä ole bongannut mitään hyvää möllikisaa joten harkitsen vakavasti meneväni Espoon rallytoko kisoihin maaliskuussa, koska sinne ei olisi pitkä matka joten ei haittasi vaikka menisikin ihan penkin alle. Joka tapauksessa johonkin kisoihin olisi ihan kokemuksen takia tarkoitus mennä ennen toukokuuta (lajin virallistumista). Toukokuun jälkeen otan tavoitteeksi läpäistä alo-luokan, koska ennen toukokuuta en sitä mitenkään ehdi tekemään (Jos on esim. kaksi hyväksyttyä tulosta ei pysty jatkamaan siitä vaan lajin virallistumisen myötä pitää aloittaa alusta, mutta jos on päässyt esim. alo-luokan läpi siihen menessä ei tarvitse aloittaa alusta vaan voi siirtyä avoimeen luokkaan).

2 kommenttia:

 1. Tehän tunnutte olevan aika samassa vaiheessa kun mekin! :) Liikkeet sujuu suhteellisen hyvin, häiriötreeniä vaan kaivataan vielä PALJON. Oon ajatellut meneväni Karjaalle möllikisoihin maaliskuussa, mutta en ihan varma oo. Jos en sinne niin sit mekin varmaan tullaan tonne Espooseen. :)

  Tsemppiä teille, toivottavasti pääsette kisoihin! :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva seurata sellasia jotka on samassa vaiheessa!

  Mäki mietin niitä Karjaan kisoja, mutta kyyti vain puuttuu :/. Onko Sofia muuten rekisteröity? Mietin vain kun mölleissä ei (yleensä ainakaan) tarvitse olla, mutta mun mielestä se vaaditaan siellä Espoon kisoissa (virallisissa).

  Eiköhän me mennä sinne Espooseen :) Ellei nyt yhtäkkiä tule jotain syytä miksei mentäisi. Tsemppiä teillekkin!

  VastaaPoista