perjantai 3. elokuuta 2012

Lampolassa

Eilen kotiuduttiin parin yön reissusta kaverin tuttujen isolta lammastilalta.
Tiistai aamuna lähdettiin matkaan kahdentoista jälkeen autossa istuttiin neljä tuntia, välillä käytiin pienellä jalottelulla ja pissatuksella. Kun pääsimme perille käytiin vähän katsomassa Mara lapinkoiraa joka haukkui iloisena häkissä kun sai koira vieraita. Käytiin pienellä lenkillä Maran, Mimin ja Emmin kanssa ennen tavaroiden purkamista autosta.

Me nukuimme Mimin ja Emmin kanssa aitassa yläkerassa jossa oli jyrkät portaat minkä takia koiria sai olla nostelemassa ylös ja alas. Tosin yhdessä vaiheessa mun piti olla Mimin seurana aitassa mutta yhtäkkiä havahduin siihen että mähän olen yksin. Mimi oli sitten reippaana tyttönä päättänyt kavuta jyrkät portaat alas.
Yöllä koirat olivat bongannu ikkunassa sellaisen pienen reijän josta kävivät vuorotellen vartioimassa pihaa ;D.


Käytiin katselemassa lampaita kaikkia 400 ei tullut nähtyä. Emmi ei valitettavasti päässyt paimentamaan koska ei ollut ketään joka olisi osannut opettamaan meitä, mutta muuten oli meidän mukana lampaita hoitamassa. Käytiin myös pari kertaa päivässä lenkillä kaikkien koirien kanssa hyvin tulivat muuten toimeen paitsi että Emmi vähän väisteli Maraa ja pysyi mielellään metrin päässä siitä.

Mara Välillä koirat saivat levätä aitassa kun kävimme rapsuttelemassa ja leikittämässä kissoja. Kissoja oli viisi, mutta yhtä en nähnyt lähes ollenkaan, kolme oli tosi leikkisiä olisin voinut yhden niistä pakata laukkuun mukaan ja yksi oli kiltti mutta enemmän omassa rauhassa oleva tai sitten rumutti ruokatynnyriä jotta saisi ruokaa :D. Pidin kyllä Emmiä hihnassa pihalla, mutta kun otimme kuvaa halusin hihnan pois Emmi käytti tilaisuutta hyväksi ja päätti karata jahtaamaan tätä viimeiseksi mainittua kissaa. Sain onneksi lopuksi Emmin kiinni, kissa tosin pysyi jonkin aikaa poissa, mutta palasi kuitenki jossain vaiheessa takaisin kotiin.
:D


Aluksi noista kahdestatoista lampaasta jotka olivat samassa häkissä eivät uskaltaneet kukaan syödä tai tulla lähelle, mutta vähän ajan  päästä olin saanut jo kesytettyä seitsemän lammasta jotka uskalsi syödä ja antaa rapsutella :)

"Mee nyt hittoo siitä sen sun kameras kanssa"

Suurin osa kuvista on noista samoista lampaista koska ne ei huutanut niin kovaa kuin aikuiset lampaat ja eivät olleet niin pelottavia sen takia vietin niiden luona enemmän aikaa:D


2 kommenttia:

  1. Voi miten suloisia! Mahtoi olla kivaa lammastilalla. :) Olisipa meilläkin lampaita, vaikka noita eläimiä onkin jo ihan riittävästi.. ^^' Mutta kyllä sinne vielä muutama lammas mahtuisi. :3

    Oli kivaa kun oli paljon kuvia, ja tekstiäkin oli paljon. :)

    VastaaPoista