lauantai 23. helmikuuta 2013

Hola!

Terveisiä Teneriffalta :) ! Eilen illalla palattiin kotiin reissusta. Kotona oli vastassa iloisempaakin iloisempi Emmi. Emmin viikko oli sujunut hyvin, pieniä pahuuksia oli tullut tehtyä kuten ruokaa pöydästä varastettua ja teki kalliisiin lapasiin ja pipoon reiät (=Emmin omaa hienoa designia).
Tuliaisia ei tullut ostettua ainoastaan ihmiselle vaan myös koirille. Emmi sai hienon huivipannan ja paljon nameja, kelpasi! Eläinkauppoja nähtiin todella paljon, mutta vain neljässä tuli käytyä (vikana päivänä huomasin ihan meidän hotellin lähellä yhden ison eläinkaupan jonne olisi ollut kiva päästä, mutta tosiaan istuin silloin bussissa matkalla lentokentälle joka teki sen mahdottomaksi).


Huomasin, että yorkshirenterrieri on sielläpäin jokin ihme muotirotu, koska tyyliin joka toisella vastaantulijalla oli sellainen. Myöskin tuli huomattua että jokaisessa eläinkaupassa myytiin sellaisia remmejä joissa oli vain käden kohdalla nahkaa ja muuten se oli ketjua ja niitä näki monella koiralla, outoa koska luulis että se ketju tulisi kuumaksi siellä lämmössä.
Tosi monet ihmiset lenkittivät koiriaan vapaana eikä mikään koira tapellut toisen koiran kanssa tai edes haukkunut. Se olisi mahdotonta Suomessa. Kulkukoiria en nähnyt, tosin parista en ole varma olivatko kulkukoiria vai eivät.
Käveltiin yhtenä päivänä rannassa ja nähtiin että joku piti pari viikkoisia koiranpentuja korissa ja heidän vieressä oli jokin kyltti, kylttiä en lukenut koska kuvittelin heti että siinä olisi pentujen hinnat ja joku idootti oli myymässä niin pieniä pentuja. No, seuraavan kerran kun oltiin rannassa ja kuljettiin uudestaan pentujen ohi päätin  lukea kyltin. Siinä vaiheessa alkoi vähän hävettämään, koska kyltissä luki että "asumme kadulla ja tarvitsemme rahaa elämiseen" tai jotain muuta vastaavaa ja huomasin vasta sitten että kyltin edessähän oli viltti jossa oli kolikoita. Koiria oli emon ja pentujen lisäksi muutama, eivätkä kukaan koirista ollut huonosti hoidetun näköinen, päinvastoin jokainen koira oli iloinen ja sosiaalinen eikä yhtään laiha (osan voisin laittaa jopa laihdutuskuurille).
 Muutamana päivänä käveltiin pentujen ohi siinä toivossa että kenties pääsisin niitä rapsuttelemaan.
Vikana päivänä jäätin istumaan pentujen vieressä olevalle penkille, samantien mies toi molemmille omat pennut syliin. Ei hitsit ne oli suloisia! Mulla oli rauhallinen rentoilija narttupentu joka kävi heti nukkumaan toisin kuin Jekun omistajalla joka oli saanut syliinsä kitisevän vilkkaan urospennun. Mies ei edes vilkaissut meihin vaan lähti käymään jossain, joitain hänen kavereita siihen jäi, mutta hekään eivät erityisemmin välittäneet meistä. Varmaan tunti siinä istuttiin ihastellen suloisia vauvoja ja pitäen niitä sylissä. Jossain vaiheessa mies tuli takaisin sanomaan meille että "mother milk" ja vei pennut juomaan maitoa emoltaan. Mentiin myös silittelemään aikuisia koiria ennen kuin lähdimme ja pitihän meidän tietysti antaa vähän rahaa näille suloisuuksille..:')
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti