maanantai 4. maaliskuuta 2013

Tottista

Viikonloppuna innostuin vähän tokoilemaan koirien kanssa.
Tosiaan jostain syystä olen kadottanut innostuksesen tokoo en tiedä johtuuko a) siitä että ei ole mitään treeni paikkaa jossa treenata b) siitä kun ulkona on niin kylmä ettei pysty ilman paksuja hanskoja olla saati sitten kouluttaa koiraa ilman hanskoja c) siitä että yksinkertaisesti olen siihen kyllästynyt. En tiiä, mutta viikonloppuna jostain syvyyksistä tuli sellainen tunne että nyt on pakko tokoilla joten ei muuta kuin pallo käteen, namit taskuun ja ulos!
Ei olla koko talvena tokoiltu lukuun ottamatta muutamaa surkeaa seuraamista ja sivulle tuloa, joten päätin kokeilla kaikkia liikkeitä ja katsoa millä mallilla ne ovat. Sivulle tulon Emmi osasi, mutta Ella ei tai osasi, mutta istui melkein aina liian taakse/eteen/sivuttain.
 Seuraamisen molemmat hallitsivat melko hyvin (käännöksiä en ottanut). 

Luoksetulon Emmi osaa tosi hyvin. Ella tulee luokse mielestäni liian hitaasti eikä osaa vielä tulla suoraan sivulle. Liikkestä seisominen ja maahan meno on molemmilla täysin hakusessa, Emmi muistaa jotakin vanhoista treeneistä ja tajuaa vähän mitä kuuluu tehdä, mutta kun sanon vaikka "seiso!" enkä pysäytä sitä namilla ottaa yleensä pari askelta ennen kuin pysähtyy.

Paikalla olo on Emmillä ihan hyvä, yleensä kun palaan takaisin sen luokse nousee vaan istumaan ennen käskyä. Ellan kärsivällisyys taas ei riitä olemaan pitkään paikalla, joten lähtee yleensä tulemaan luokse jos siltä tuntuu, että sillein.
Tänään mittari näytti pahimmillaan -27 joten tokoilut luultavasti saavat vielä hetken odottaa, ehkä kun säät alkaa lämmettä innostun tokoilemaan kunnolla :)


Heittelin koirille välillä myös palloa ja piilottelin sitä lumihankeen.


Emmi syö Ellan ;)
Kuvista huomaatte varmaan että Emmillä on kaljuja läískiä varsinkin takajaloissa, niistä voitte päätellä että karvanlähtö on menossa ja vielä paha sellainen! Yleensä Emmi ei kulje bikineissä keväällä vaan vasta syksyllä, joten ehkä tänä syksynä selvitään ilman karvanlähtöä tai sitten ei toivottavasti Emmi ei päätä alkaa viettämään tästä lähin syksyn lisäksi myös kevättä karvattomana :/


     Taustalla näkyy Ellan järkyttynyt ilme kun huomaa mitä olen alkamassa tehdä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti