perjantai 6. kesäkuuta 2014

Matkalippu on ainoa ostos, joka tekee sinusta rikkaamman

Pahemmin ei ole ehtinyt tänne blogin puolelle kirjoittelemaan ja lisää taukoa on luvassa, koska lähdemme sinne matkalle. Sunnuntaina hypätään laivaan, nokka kohti Viroa. Emmi ja Jekku lähtee tosiaan mukaan.

Juuri sattumalta samaan aikaan kun me lähdetään Viroon Ellan omistajat lähtee Ranskaan. Sen takia Ella tarvitsi hoitopaikan. Se tuli eilen meille, mutta lauantaina vien sen Ellan veljen omistajille jotka lupautuivat hoitamaan sitä. Onneksi hyvä hoitopaikka läheltä löytyi ja jossa Ella tulee varmasti viihtymään.
IMG_8502         Olen imenyt itseeni paljon tietoa koiran kanssa Viroon matkustamisesta liittyen.
Koiralle täytyy antaa ekinokokkoosilääkitys palatessa Suomeen.
Pistin sähköpostia Pärnussa olevalle eläinlääkärille joka sanoi, että aikaa ei tarvitse erikseen varata, mukaan tarvitsee ainoastaan koirien passit ja kahden koiran lääkitys maksaa n. 20e.
IMG_8514 IMG_8511
Laivassa koira voi matkustaa autossa ilmaiseksi, mutta emme innostuneet ajatuksesta jättää koirian sinne kahdestaan joten koirat saa tulla mukaamme laivaan. Monissa laivoissa koiralla täytyy olla kuonokoppa, mutta Viking Linen sivuilla ei ainakaan puhuttu siitä mitään joten ei olla sitä hankittu, kieltämättä kuumottelee jos sattuisikin jotain ettei koirat pääse laivaan.
IMG_8548 IMG_8537 Jännittää muutenkin matkustaa ulkomaille etenkin nyt kun koirat on mukana. Olen pyörittäny päässäni kaikkia mahdollisia asioita mitä voisi sattua, kuten jos jompi kumpi koirista karkaisi tai ihan vain siitä jos koirilla on matkapahoinvointia. Luulen, että huoleni ovat turhia sillä Emmi ja Jekku on kokeneita matkustajia.

Kummoisia suunnitelmia meillä ei ole, mutta ei lomalla tarvitsekkaan olla. Koirat tietysti rajoittavat jonkin verran asioita joita voisi puuhailla, mutta ei se haittaa sillä ei tarvitse ainakaan kärsiä ikävästä.

Ajattelin nyt listata tähän asioita joita otan Emmille matkalle mukaan:

○passi ja rokotustodistus
○matkakuppi
○Ruoka ja namit
○harja
○punkkipihdit
○leluja
○pyyhe
○viilennysliivi
○fleksi
○haukunestopanta (siltä varalta jos rupeasikin haukkumaan jos joutuu jäämään yksin)
○juomapulloja
○remmi&panta

IMG_8132 
Täytyy toivoa, että olisi hyvä sää ja päästään hengissä takaisin. Postauksia tosiaan luvassa matkan jälkeen ja jos yhtään itseäni tunnen kuvia tulee räpsittyä runsaasti!

3 kommenttia: