torstai 27. marraskuuta 2014

Itsetehty joulukalenteri

Mä niin rakastan joulukalentereita, niitä avatessa tulee niin jouluinen fiilis. Tietenkin Emmi tarvitsee myös omansa. Ajattelin ensin käydä ostamassa sille kaupasta jonkun, mutta en halunnut ihan sellaista perus koirien "suklaa"joulukalenteria, kun Emmi ei hirveesti niistä tykkää. Päätin sitten, että teen kalenterin itse ja itsetehdyssä on se hyvä puoli, että koira saa "luukkuja" avatessaan samalla aktivointia!IMG_5942

Tämä tekemiseen ei tarvitse muuta kuin:

-nameja
- esim. vessapaperihylsyjä, maitopurkkeja
-teippiä tai liimaa
-kynä/paperia
-lahjapaperia
-sakset

Aluksi laita vessapaperihylsyn sisään nameja ja taita päät umpeen. Sitten kiedo hylsyn ympärille lahjapaperia, teippaa kiinni ja lopuksi kirjoita/leikkaa paperista luukun numero. Valmista on!

Joulukuu 2014

Todella yksikertainen ja helppo tehdä, mutta tätäkin voi soveltaa ja tehdä sellaisen kuin omasta mielestä on paras! Itse tein useimpia erilaisia luukkuja, jotka Emmi voi itse avata sekä seassa on myös muutama luukku, jotka ovat lappuja joissa lukee mitä kunakin päivänä tehdään (esim. yksi luukuista oli namien etsintä päivä, jolloin piilotan sitten kotiin/ulos nameja). Onko lukijoiden koirilla joulukalentereja, jos on, millaisia?

Joulukuu 20141         Pari päivää vielä joutuu odottamaan ennen kuin Emmi pääsee repimään ensimmäisen luukun auki. Siihen asti laatikko joka sisältää luukut saa pysyä visusti kiinni nimittäin eräs ahnepossu kävi jo varastamassa yhden luukun sisällön.

6 kommenttia:

 1. Uu, mun piti just tehdä mutta tää oli kyllä niin hyvä idea että lähden tekemään suoraan!:)

  VastaaPoista
 2. Jes mahtavaa jos näistä päähänpistoistani on muillekin iloa! :)

  VastaaPoista
 3. Vau, mahtavaa että joku jaksaa nähdä noin paljon vaivaa koiran joulukalenteriin! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo helpotusta siihen kun odotan, että pääsen paketoimaan lahjapaketteja :-D

   Poista
 4. Mahtava idea toteuttaa tuommoinen:-) Emmi varmaan tykkää:) minkä kokoisia "luukut" ovat? Entä miten Emmi osaa avata oikean päivän luukun? Hyvää joulun odotusta sinulle ja koirille<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein eri kokoisia luukkuja, mutta kaikki on suurinpiirtein vessapaperihylsyn kokoisia, 24.luukku on tietysti vähän isompi :), hirveesti en laittanut nameja sisään ettei nyt kuitenkaan pääse lihomaan vaan jokaisen sisällä on muutama :). Mietin aluksi, että olisi hauskaa, jos pystyisi tekemään jotenkin niin, että Emmi osaisi avata itse oikean luukun, mutta se taitaa olla mahdotonta joten joudun sitä oikean numeron etsimisessä vähän auttamaan. Perjaatteessahan noi luukkujen numerot olisi voinut jättää kirjoittamatta, mutta omaksi ilokseni ne siihen kuitenkin halusin laittaa :)
   Kiitos paljon ja samoin ♥!

   Poista