lauantai 29. marraskuuta 2014

Kaksi dobotuntia

HSKP järjesti yhdessä Koirakoulu Kompassin kanssa kaksi dobon kokeilukertaa. Ekalla kerralla oli mukavasti porukkaa mukana oikeastaan yksi enemmän kuin oli sallittu, rotuina russeli, cavalier, leonbergi, 2 aussieta (joista toinen Emmi), mitteli, snautseri ja katselemassa kerrynterrieri. Sillon en ottanut kuvia, mutta kirjasin ylös mitä tunnilla tehtiin. Toisella kerralla eli eilen otin sitten kuvia ja tarkoituksena oli myös kirjoittaa mitä tehtiin, mutta meni niin myöhäiseksi, etten jaksanut. Eilinen dobotunti oli tosiaan sen verran myöhään, että se ei vetänyt puoleensa yhtä paljon osallistujia ja pari perui tulonsa, oikeastaan pelkkiä tuttuja oli paikalla nimittäin meidän lisäksi Teddy, Jekku ja Kity, mutta ei se tietenkään mitään haitannut.
IMG_5936 Molemmat dobotunnit oli tosi kivoja ja pieni dobokärpänen saattoi pistää. Emmi oli ihan super innoissaan ja hyppeli pallolle omia aikojaan, no, ainakaan ei pelännyt palloa :D Mutta mennään asiaan eli siihen mitä me oikeastaan siellä dobossa puhailtiin!
IMG_5957          Tunnit alkoi alkulämmittelyllä eli siksakkia ja kahdeksikkoa jalkojen välistä, kiepit molempiin suuntiin, ohjaaja istuu pallon päällä ja koira kiertää palloa ympäri molemmista suunnista ja siitä vaikeutettu liike eli koira jatkaa pallon kiertämistä, mutta ohjaaja nostaa (koirasta kauempana olevan) jalan ja koira joutuu joko hyppäämään tai ryömimään sen ali/yli.
IMG_5960          Tehtiin lörpällä/tasapainotyynyllä pari liikettä. Ohjaaja seisoi lörpän päällä ja koira kiersi ohjaajaa ympäri, tämä liike sopii myös alku- tai loppulämmittelyyn. Tehtiin myös niin, että koiran piti pitää etu- tai takatassut lörpän päällä.IMG_5992
IMG_5962  Alkulämmittelyn jälkeen alkoi koirien totuttelu pallolle eli hypytettiin sille ohjaajan pitäessä tukevasti palloa jalkojensa välissä ja koira sai tulla alas kun halusi. Kaikki koirat tuntuivat olevan tässä asiassa mestareita sillä kukaan ei pelännyt yhtään palloa vaan jokainen istui pallolla ennen kuin kouluttaja oli edes ehtinyt opettaa asiaa loppuun.
IMG_5994

Doboon kuuluu myös ainoastaan ohjaajan tekemät liikkeet eli seuraavaksi oli vuorossa 2x 8 punnerusta ja jokaisen punneruksen jälkeen toisella kädellä rapsutettiin edessä makaavaa koiraa.

Toisella kerralla tehtiin sellainen ohjaajan ja koiran yhdessä tehtävä liike, että ohjaaja oli makuullaan jalat (tai oikeastaan kantapäät) pallon päällä  jolloin koira hyppäsi ohjaajan mahan yli (Emmin mielestä oli paljon hauskempaa olla hyppäämättä ja käydä aina makaamaan päälleni..:D) ja sitten ohjaaja veti jalat koukkuun niin, että pallo tuli lähemmäs itseään ja jalkapohjat olivat kokonaan pallon päällä jolloin koira alitti jalat. Liike kohdistui takareisiin ja pakaroihin.
IMG_5975 
Lopuksi tehtiin loppulämmittelyjä eli samanlaisia kuin alkulämmittelyt ja venyteltiin koirat. Venytyksiä oli seuraavanlaisia:

- Ohjaaja piti koiran takapäästä kiinni ja koiran kuonoa ohjattiin kohti häntää, sitten vähän alemmas ja lopuksi varpaisiin
-koira seisoo ja sen kuono ohjataan menemään etutassujen välistä niin, että niska venyy
-Koira on leikkiin kutsu/niiaus/kumarrus asennossa jolloin takareidet ja vatsalihakset venyy
-koira istuu/seisoo ja sen kuono ohjataan vasten rintaa niin, että niska pyöristyy
- koira istuu/seisoo ja sen kuono ohjataa ylös tai hieman taaksepäin niin, että kaula on suorana
IMG_5977 IMG_5985 Venytyksiä ei ole hyvä tehdä kylmiltään ja parasta ne olisi tehdä illalla ennen nukkumaan menoa, mutta voi myös tehdä heti treenien jälkeen kunhan muistaa pitää lyhyinä.
IMG_5970
Kaikki liikkeet pitää tehdä aina molemmista suunnista, koska se puoli joka on lähempänä ohjaajaa tekee aina vähemmän töitä.
Kaikkia liikkeitä ei tosiaan tehty samalla kerralla vaan kertomani liikkeet ovat molemmilta tunneilta ja jotkut saattoi unohtua, mutta ainakin suurinosa!
IMG_6001
Tavallaan on tylsää, kun itse on se joka kuvaa, koska nytkään en saanut Emmistä yhtään kuvia, mutta todistukseksi kuitenkin pönötyskuva!
 Jos vain olisi ylimääräistä rahaa ilmoittautuisi heti dobokurssille ja hankkisin oman pallon, toistaiseksi saamme vain haaveilla siitä, mutta mahtavaa, kun päästiin ainakin kokeilemaan! :)

2 kommenttia:

  1. Vitsi oli mielenkiintosta lukea tästä! :) Tosi hyvä ja kiinnostava postaus, doboa olis kyllä kiva kokeilla joskus.

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla varsinkin kun mietin just, että jaksaako tätä kukaan lukea kun on niin pitkä :D kannattaa kyllä mennä tutustumaan!

    VastaaPoista