torstai 12. helmikuuta 2015

Asiat selkenee

IMG_7561
Jekku oli piristyttämässä meitä viime viikolla, olemalla yhden yön verran hoidossa. 
Aikaisin perjantai aamuna herätyskello soi, avasin valot ja Jekku niin unisena siristeli silmiään, "nukutaan vielä"! Emmi olisi heti aamusta ruvennut painimaan, vaikka onkin yleensä myös kovin aamu-uninen.
Iltapäivällä, kun palasin koulusta lähdimme ihanassa aurinkoisessa säässä lenkille.  Samaan aikaan myös Johanna Kityn kanssa oli lähdössä lenkkeilemään, joten liittyi seuraamme. Pellolla koirat leikkivät yhdessä iloisina. Emmillä & Kityllä on tapana rakastaa vähän liikaakin omaa ääntään, joten Jekku joutui kestämään äännekkäitä kavereita. Jekku on jo vuosien varrella onneksi tottunut siihen ettei Emmi ole mistään hiljaisimmasta päästä, haha.
Lenkin jälkeen oli kolme väsynyttä koiraa. Itselläni oli silloin hyvin aikaa perehtyä Jekun mysteeriin. Jekkuhan on tosiaan tullut aikuisena yhdeltä ihmiseltä joka kertoi vain henkilön nimen jolta Jekku ostettiin ja sen missä hän asuu. Jekkua ei ole rekisteröity joten se on hankaloittanut kasvattajan löytymistä. Ollaan tehty paljon salapoliisitöitä asian eteen ja yhtenä päivänä tuli huomattua, että Jekun sirun numero muistuttaa hyvin paljon yhden kasvattajan kasvattamien koirien sirunumeroa. Hänen kotisivujen kautta löytyi sen henkilön nimi jonka Jekun entinen omistaja oli antanut, joten olimme varmoja, että tämän kasvattajan täytyy liittyä Jekkuun. Salapoliisityöt jatkuivat facebookissa josta löysimme sen henkilön nimen joka asui vielä samalla paikkakunnalla kuin oli kerrottu. Laitoin hänelle viestiä kysyäksemme tietääkö jotakin Jekusta. Parin päivän kuluttua tuli vastaus ja kyllä, hän oli etsimämme henkilö! Saimme tietää Jekun tarkan syntymäajan ja, että Jekun lisäksi syntyi myös toinen schipperkeläinen pentueessa. Selvisi myös Jekun vanhempien nimet ja syy, miksi Jekkua ei oltu rekisteröity. Sen syynä oli se ettei hän ollut saanut myytyä koiria rekisteröitynä (ilmeisesti olisi tullut sen kasvattajan nimiin jonka kasvattamilla koirilla oli lähes sama sirunumero), joten oli päättäntyt jättää sen tekemättä. Jekku on niin hieno poika, että on sääli ettei sitä ole rekattu, mutta eihän se onneksi tietenkään mitenkään koiraa huononna. Oli kuitenkin lopultakin todella hienoa saada näihinkin kysymyksiin vastaus!
   IMG_7414
IMG_7572
IMG_7478 IMG_7455 IMG_7536 IMG_7567 IMG_7491
Eilen oltiin treffaamassa englanninspringerspanielia Kiiaa. Tarkoituksena oli testata tulevatko koirat juttuun, nimittäin Kiia tarvitsee aina silloin tällöin hoitopaikkaa joten piti varmistaa voisiko meille tulla. Koirat tulivat varsin mainiosti juttuun ja Kiia vaikutti tosi ihanalta koiralta. Innolla odotamme jospa joku päivä tulisi meille kyläilemään.
IMG_7593
IMG_7511 IMG_7556
IMG_7495 IMG_7584
Tänään oli koulussamme penkkarit, aika kuluu niin käsittämättömän nopeasti! Veljeni on todellakin nyt saanut koulunsa päätökseen. Illalla on luvassa vanhojen tansseja, menen nimittäin ihailemaan Jekun omistajan koululle pukuloistoa. Huomenna alkaakin sitten hiihtoloma, ihanaa!

6 kommenttia:

  1. Kiva, että Jekun menneisyys selvisi :) Todella kauniita kuvia, hauska toi missä Jekku on puussa!

    VastaaPoista
  2. Joo oliki kyllä mielenkiintoista lopultakin kuulla! Kiitos :) Jekku muistuttaa hyvin paljon kissaa siinä :--D

    VastaaPoista