keskiviikko 12. elokuuta 2015

Telttaretki vuosimallia 2015

IMG_2778Pakkohan se on ollut tänään myöntää, että loma on kuin onkin ohi. Ajattelin ryhdistäytyä blogin suhteen heti, kun arki palaa ja täällä sitä ollaan! Palataan siis takaisin siihen helteiseen heinäkuuhun, jolloin kävimme perinteisesti kokoonpanolla Jekku ja Emmi telttailemassa. Oltiin tällä kertaa vain yksi yö, koska työt estivät ikävästi pidemmän retken viettämisen.
IMG_2768 heinäkuu15 IMG_2921 Lähdettiin päivällä matkaan bussilla, rinkka selässä ja koira hihnan päässä tottakai. Hieman vaivalloista, mutta kunnialla selvittiin. Bussista siirryttiin junaan, jossa Jekku oli omistajineen vastassa. Junasta juostiin toiseen junaan ja sieltä juostiin seuraavaan bussiin ja sieltä vielä yhteen bussiin. Matkaa telttailualueelle oli muutama kilometri, hieman rinkka rupesi puolessa välissä tuntumaan ikävältä selässä, mutta selvittiin perille.
IMG_2886 IMG_2983        Alue oli oikein miellyttävä; lampia oli lähellä, keittokatos vieressä ja oli tarpeeksi sivussa tiestä, joten yöllä koirat eivät kuuleet outoja ääniä. Unohdimme molemmat taidokkaasti tulitikut kotiin, joten koko retken ajan oli pieni kuumotus saadanko ruokaa ollenkaa. Onneksi saatiin ängettyä paistamaan makkaramme toisten ihmisten seuraan, kun he olivat saaneet tulen syttymään. Seuraavana päivänä taas havaitsin, että jäljellä oli vielä pieni liekki, josta saimme hienoilla tulenteko taidoillamme vielä roihuamaan kunnon tulen. Ei jääty ilman ruokaa ei ja retki oli muutenkin kaikin puolin onnistunut! Tuli lenkkeiltyä paljon ja yö sujui kivasti, mitä nyt itse meinasin kokea jäätymiskuoleman, mutta onneksi oli yksi australialainen lämpöpatteri kyljessä kiinni.
IMG_3005 IMG_3031 Seuraavana päivänä kastuttiin sateessa kunnolla, mutta onneksi se kesti vain muutaman tunnin ja edellinen päivä oli ollut ihanan kuiva ja lämmin. Märkinä ja väsyneinä palattiin takaisin kotiin, onneksi siihen suuntaan saatiin kyyti!


4 kommenttia:

  1. Oi, kuulostaa taas hienolta retkeltä, luonnon helmassa on parasta! Ihania nuo yhteiskuvat :)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa erätunnelmaa näissä kuvissa ja muutenkin vaikuttaa hirmu kivalta reissulta! Ja hieno juttu, et ette jäänyt ilman ruokaa, vaikka tulitikut unohtui... :D Ootteko muuten paljon Emmin kans käynyt retkeilemässä? :)

    VastaaPoista
  3. Kivaa olikin! Onneksi tosiaan saatiin ruokaa, olisi tullut hieman ikävä reissu muuten :'D Telttaretkeilemässä ollaan käyty kolmena kesänä, yleensä 1-2 yötä kerrallaan :) . Suosittelen ehdottomasti, jos ei ole ikinä kokeillut!

    VastaaPoista