Ella

                                                         Vierailevana tähtenä toimii:
IMG_1785
WOLFFHOUSE-CARATIA LE SABRE "Ella"

Rotu: australianpaimenkoira
Syntynyt: 29.12.2010
Sukupuoli: narttu
Väri: red merle
Emä: EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA Wolffs Town As You Desire Me
Isä: C.I.B EE MVA LV MVA LT MVA SI MVA RU MVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA BALTV-09 RKFV EEV-10 Watermark American Dream

Isä:                                                                           Emä:ellanvanhemmat
Tutustuin aikoinaan Ellaan, kun sain tietää tutun kasvattajan aussien asuvan lähellä.
Käytiin paljon Ellan entisen omistajan kanssa lenkkeilemässä, koulutuksissa ja Ella oli usein meillä hoidossa. Ella vaikutti tosi ihanalta koiralta, rakastuin heti sen positiiviseen ja ystävälliseen persoonaan. Jo silloin vitsilläni mielessäni pohdin, että jos joskus tarvitsee uutta kotia ottaisin sen heti meille.IMG_1708IMG_5714
IMG_5352 Vuonna 2012 eräänä syksyisenä iltana sain kuulla, että Ellasta luovutaan. Syynä siihen oli ettei aika riittänyt Ellan energiselle luonteelle. Se tuli aivan puun takaa ja tietenkin kiinnostuin heti asiasta. Isäni ja Eeva olivat olleet yhteyksissä erääseen aussiekasvattajaan josta heille olisi luultavasti tullut pentu. Soitin heille välittömästi, koska tiesin heidän olevan ihastuneita Ellaan ja kyllä, vielä samana iltana sovittiin, että Ella muuttaa isälleni. Ellaa odotti omakotitalo maalta, jossa on iso piha ja paljon metsää ympärillä jossa saisi temmeltää.IMG_1778kesä201322
IMG_5265        Ellan muutettua se oli aluksi tosi vieraskorea, mutta sopeutui hyvin. Emmikin oli iloinen, kun pääsi enemmän leikkimään Ellan kanssa. Vaikka Emmi asuukin minun kanssani Helsingissä, pitää se kuitenkin isäni taloa toisena kotinaan. Talvella tulikin sellainen kausi, kun Emmi tajusi ettei Ella olekkaan vain hoidossa vaan se todella asuu täällä ja Ellakin oli jo silloin kotiutunut kunnolla. Koirille tuli useita pieniä tappeluita ja kulkivat toistensa ohi varuillaan, kun taistelivat siitä kumpi onkaan pomo.IMG_7518
IMG_6048
IMG_7381
Muutaman kuukauden sitä kesti, kunnes yhtäkkiä loppui kuin seinään. Tottuivat siihen, että kaksi koiraa mahtuu asumaan saman katon alla. Emmistä ja Ellasta tuli samanlaisia ystävyksiä kuin olivat aikoinaan olleet tai oikeastaan vielä paremmat. Tekevät kaiken yhdessä, lenkilläkin kävelevät vierekkäin. Esimerkiksi, kerran kun oltiin aussietreffeillä muut koirat leikkivät siellä sun täällä, kyllä Emmi ja Ellakin, mutta eivät päästäneet toisiaan silmistään vaan liikkuivat yhdessä ja leikkivätkin mieluusti kahdestaa. Hyvin tuota parivaljakkoa kuvaa sana kauhu- tai vauhtikaksikko. Ovat ne kyllä sellaiset paita ja peppu ettei ole toista. Matkivat myös toinen toisiaan, varsinkin Ella Emmiä ja oppivat toisiltaan, niin hyvässä kuin pahassakin. On se hienoa nähdä miten hyvät ystävät kaksi koiraa voi olla.
IMG_5827
IMG_2023 Luonteeltaan Ella on todella iloinen, sosiaalinen ja energinen. Sillä on tarve miellyttää, kaikki asiat tehdään täysillä ja innolla. Ella rakastaa kaikkia ja haasteeksi treeneissä ja kisoissa on tullut se, että Ellan mielestä jokainen ympärillä oleva ihminen tai koira pitäisi käydä moikkaamassa. Ellalla on taipumusta vähän ylikuumentumiseen.
IMG_5877IMG_2364
Ella on kiltti ja tuntuu, että se ajattelee aina hyvää, mutta koska on vähän adhd on se myös kasvattanut päähäni useita harmaita hiuksia. Ella on kuitenkin niin ihana ja hömelö, että yleensä ei voi muuta kuin nauraa sen tempauksille.
IMG_6940
syksy 201317        Itse en ole ollut mukana, mutta Ella on päässyt kokeilemaan paimmennusta ja ollut varsin pätevä siinä. Ellan kanssa olen treennaillut etenkin tokoa ja rally-tokoa. Ella rakastaa uimista ja ollaankin käyty kokeilemassa vepeä. Ella oli varsin pätevä uimari, mutta veneestä hyppääminen jännitti. Ellasta olisi kuitenkin pontentiaalia vepeilijäksi.
Ella on ollut parilla lasten koiraleirillä mukana ja osoittanutkin olevan pätevä ja reipas lainakoira lapsille. Tekee iloisesti töitä kenen kanssa tahansa.
Kerran pyörähdettiin näyttelyssä, tuloksena erittäin hyvä.
Ella on tyypillinen aussie, seuraa perässä kuin varjo eikä halua jäädä mistään paitsi. Se on maailman onnellisin pieni paimen jos pääsee mukaan, rakastaa todella paljon autolla matkustamista.
Ellalla on silmässä iris hypoplasia, jonka takia sitä ei ole käytetty jalostukseen. Ella on kuitenkin ollut tosi terve koira koko elämänsä. Rohkean ja vauhdikkaan luonteensa takia, Ella on vähän tapaturma-altis; kerran joutui auton töytäisemäksi josta sai aivotärähdyksen, mutta ei onneksi kovin pahasti sattunut, kerran taas oli mukana ruohonleikkuussa eikä siitä tietenkään mitään hyvää seurannut vaan kuonoon tuli haava ja on myös pelleillyt kyykäärmeen kanssa onnistuen juuri ja juuri välttämään piston. Vähällä kuitenkin ollaan selvitty.
kesä201341
Vaikka Ella eí ole minun koira, olen sen kanssa viettänyt niin paljon aikaa kouluttamalla ja muutenkin, että siitä on muodostunut todella tärkeä minulle, On upeaa, että saan olla mukana Ellan elämässä ja tehdä sen kanssa paljon kaikenlaista.

1 kommentti: