tiistai 2. huhtikuuta 2013

koiran maha murisee :/

Syksyllä kerroinkin, että Emmille iski korvatulehdus, tosin vain toiseen korvaan. Korvatulehduksen jälkeen Emmi on alkanut voida pahoin n. pari kertaa kuukaudessa. Emmin maha siis alkaa murisemaan. Murina kuuluu tosi kovaa eikä se ole mitään möreää murinaa vaan enemmän jotain voimakasta pulputtamista. Murina kestää aika kauan ja yleensä mahan murisemisen jälkeen E oksentaa, oksennus on limaa ja vähän seassa on myös valkoista vaahtoa. 
Sinä päivänä kun E:n maha murisee se ei suostu myöskään syömään mitään, ei edes kinkkua mikä saa normaalisti Emmin silmät suurenemaan ja kuolan valumaan. Kun on sellainen päivä, että Emmin maha murisee, Emmi on ihan normaali alku päivästä: syö, juo, kakkaa ja se kakka on normaalia, leikkii (suostuu kyllä joskus leikkimään kun maha murisee, mutta on tosi apea) ja on pirteä. Vähän ennen vatsan murinan alkua Emmi lopettaa syömisen. Sitten alkaa se murina, jonka jälkeen menee usein oksentamaan. Loppu päivän E on kipeän oloinen, eikä ole halukas tekemään mitään. Joskus se saattaa jo illalla mennä ohi ja E alkaa silloin syömään ja siitä tulee iloinen, mutta yleensä on koko loppu päivän ja vasta seuraavana päivänä on taas normaali. 
Emmi ei yleensä kakkaa murinan aikana, paitsi kerran ja silloin kakka oli löysää ja siinä oli hyvin vähän verta mukana, mutta oli kuitenkin. Meinasin silloin lähteä kiikuttamaan sitä eläinlääkärin, mutta päätin kuitenkin tarkkailla sen vointia, koska oli muuten pirteän oloinen. 
Aina seuraavana päivänä murinasta Emmi on ollut täysin normaali oma itsensä, kakka on normaalia ja syö mitä vain. Tänään oli taas murina päivä. Vaikka Emmi onkin varmaan heti huomenna normaali, ei toi kuitenkaan ole minusta normaalia. Se tosiaan aloitti tuon vasta tänä talevena. Olen yrittänyt miettiä, että johtuisiko siitä kun syö joskus ulkona lunta tai kun saa vain kerran päivässä ruuan (jossain luki, että ruuan antaminen kahdesti päivässä voi auttaa) vai anaalirauhasvaivat. Tänään kun luin jotain keskustelupalstaa huomasin, että jollain toisella koiralla on täysin samoja vaivoja kuin Emmillä ja se koira syö myös royalia, siitä tuli mieleen taas yksi uusi vaihtoehto nimittäin allergia, se voisi olla perjaatteessa syy myös korvatulehdukseen, mutta yleensä jos koiralla on allergiaa sillä tulehtuu molemmat korvat. Nyt ollaan harkittu eläinlääkärille soittoa ja varmaan tässä lähiaikoina soitetaakin.
Onko kenelläkään muulla kokemusta samoista vaivoista? Mistä tuollainen pitkään kestänyt n. parin viikon väleinen oksentelu ja vatsan muriseminen voi johtua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti