lauantai 27. heinäkuuta 2013

aktivointipäivä

Maanantaina käytiin treenaamassa Mimin ja Emmin kanssa rallytokoa. Tehtiin pari rataa mitkä meni iha hyvin, yritän kuitenkin nyt ennen kurssia panostaa seuraamiseen, sivulle tuloon ja siihen että Emmi kuuntelee minun käskyjä eikä muiden. En tiedä, että miksi Emmi on yhtäkkiä ruvennut seuraamaan mun edellä ja jossain puolen metrin päässä, epäilen, että syynä voisi olla innokkuus ainakin siihen kun rupee menemään liian eteen. Yritän nyt sitten saada treenattua seuraamista tiivimmäksi namien avulla, että aina vien sen takaisin siihen asentoon missä sen pitää seurata jos rupeaa ottamaan väärää asentoa.
IMG_7486 Sivulle tulon ongelmana on se, että se on Emmin mielestä täysin turha ja tylsä liike joten sitä ei huvita tehdä sitä kovin montaa kertaa. Jotta saisin Emmin innostumaan liikkestää edes vähän enemmän pyrin pitämään sivulle tulo treenit lyhyinä ja super hauskoina.
Emmillä on tosiaan ongelma siinä, että jos vaikka Mimi lähtee juoksemaan sen vierestä esim. kun tekee luoksetuloa Emmi jättää minut ja juoksee Mimin luokse "leikitään!" ilme naamallaan. Ruvettiin treenaamaan sitä siten, että laitettiin koirat vierekkäin istumaan ja mä menin seisomaan Emmin eteen ja käskin olemaan paikallaan ja Mimin omistaja meni kauemmaksi ja kutsui Mimiä, jos Emmi ei lähtenyt juoksemaan Mimin mukaan palkkasin ja menin taas vähän kauemmaksi, jos taas se lähti perään otettiin uusiksi ja aloitettiin alusta.
IMG_7383IMG_7387Tänään oli niin kuuma päivä ettei me jaksettu tehdä mitään joten jotta Emmi ei kuolisi tylsyyteen aktivoin sitä niin, että sai ruokansa aktivointilelujen muodossa.IMG_7479
                                            E: "saaks mä nyt sen lelun siitä sun kädestä??"
IMG_7399
         Minä: "Et"  E: "Enpä tietenkään. Täytynee sitten ottaa astetta kovempi koiranpentukatse käyttöön":
IMG_7396
                                  Minä: "Okei okei saat! eihän tota voi vastustaa.."
IMG_7484IMG_7481IMG_7470

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti