sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Vepe-päivä

Lauantai aamuna tuli hirveä kiire lähteä vepe-päivään Rajasaareen, joten olen iloinen, että saatiin autokyyti muuten olisimme myöhästyneet.
Menimme siis Etelän vesileijonat ry:n ja HSKP:n järjestämään vepe-päivään Ellan kanssa.
Rajasaareen päästyämme muut oli jo paikalla eli labradorinnoutaja Mindi ja sekarotuinen Nappi.Järjestät kertoivat, että heillä on sinilevä ongelmia, joten eivät tienneet mitä tekisivät. Parin puhelun jälkeen he päättivät, että siirrymme Lopelle asti toiseen rantaan, Pihla joutui sen vuoksi lähteä pois, koska työt kutsuivat. Kaikille järjestyi onneksi kyyti, Ella pääsi matkustamaan tuntemattoman leonberginkoiran viereen, osasi käyttäytyä autossa tosi hyvin.
Perille päästyämme hyvä käytöksinen Ella oli kadonnut jonnekin ja tilalle tuli riiviö Ella, haukkui, veti ja vinkui tosi rasittavasti, jonka takia sai olla puuhun kytkettynä.
Ensimmäiseksi Minttu leolla näytettiin kuinka veneestä tulee hypätä pois ja uida rantaan.
Sekarotuiselta Napilta se sujui tosi hyvin, olikin aikaisemmin hypellyt laiturilta. Mindi labbiskin onnistui erinomaisesti. No sitten oli Ellan vuoro, Ella matkusti veneessä hyvin, mutta kun sen piti loikata sieltä pois, oli se ihan kamalaa ja sainkin  sitä pitkään kutsua. Veneessä olijat joutuivat vähän avittamaan Ellaa ja hyppäsi se sitten vihdoin. Toistettiin se uudestaan ja silloin Ella tajusi jo että pitää hypätä, tosin se ei kyllä hypännyt vaan liukui pois, mutta uskalsipahan ainakin.
Seuraavaksi Minttu näytti kuinka rannalta ihminen  antaa sille lelun suuhun ja sitten se piti kuljettaa veneeseen. 
Se oli vaikein liike, joten Napilla oli vaikeuksia aluksi tajuta, että mitä piti tehdä, mutta ymmärsi se lopulta.
Mindi oli siinäkin luonnonlahjakkuus ja onnistui täydellisesti.
Ella ei tajunnut sitten olenkkaan, luuli, että oli vain tarkoitus noutaa lelua vedestä. Kokeiltiin vaikka mitä keinoja, mutta ei. Jouduttiin sitten siirtyä seuraavaan liikkeseen, koska aikaa ei olut paljon.
Seuraavassa liikkeessä piti pelastaa hukkunut vedestä, Minttu oli vasta 1v joten ei osannut kunnolla liikettä, mutta lähti aluksi vaistojensa varassa pelastamaan hukkunutta, mutta sen luona ei osannut oikein ottaa dummystä kiinni ja vetää rantaan, mutta onnistui se joten kuten. Nappi lähti myös suoraan hakemaan hukkunutta, mutta oli myös aluksi hieman hämillään. Mindillä meni muistaakseni melko samanlailla kuin Napilla.
Sitten Ella, hah, se veti hirveästi hukkunutta kohti, mutta kun päästin irti  jäi vain ihmeissään seisomaan paikalleen. Tajusi se sitten jotenkin lähteä hukkuneen luokse ja veti sitä vähän perässä. Huomasi kyllä,  että Ella on paimen, koska muilla se tuli selkeesti vaistoista, että mitä pitää tehdä. Ellalla taas tulee vaistoista paimentaminen, mutta kyllä varmasti siitä saisi kunnon koulutuksella vepekoiran :), harmi kun kursseille voi olla jopa kolmen vuoden jonotus. 
Lähdettiin sitten Rajasaareen taas samallla kyydillä millä tultiin, mutta siellä vaihdoin toiseen autoon jolla pääsimmen Kampin metroasemalle. Siellä Ella sai harjoitella pitkästä aikaa kulkemista paikassa jossa oli paljon ihmisiä, joka sujui tosi hyvin. Säälin meidän metrossa vieressä istuvia ihmisiä, koska haisimme varmaan kilometrin päähän lihapullille ja märälle koiralle :-D. 
Kotiin päästyämme Emmi oli hyvin kateellinen kun se oli jätetty yksin joten koirat rupesivat aika rajusti tappelemaan lelusta, tänään huomasin että sen seurauksena Ellalla oli reikä kaulassa ja pintanaarmu korvassa..:( Onneksi ei mitään pahempaa, mutta  pitää nyt lenkittää sitä sitten valjaissa ettei panta hierrä haavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti