keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Lettuja ja murren munaleipiä

Tänään valmistimme Emmille ja Mimille lettuja ja murren munaleipiä. 
Näin tehtiin:
 LETUT

Lettuja valmistuu noin 10-12kappaletta (me teimme vain neljä eli puolitimme tarvittavat ainesosat)
Ainekset:
2 isoa perunaa kuorittuna , keitettynä ja raastettuna
1 muna  kevyesti vatkattune (unohdin tämän vaiheen, mutta onnistuivat siltinkin)
1 rkl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl kasviöljyä


valmistusohje:
1. Raasta perunat ja nostele ne siivilään valumaan (tämän voi tehdä etukäteen vaikka edellisenä iltana).
2. Sekoita perunaraaste, muna, jauhot ja leivinjauhe huolellisesti kulhossa. Taputtele taikinasta pieniä lettuja.
3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Nostele perunaletut pannulle ja paista 1-2 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes letut ovat kauniin kullanruskeita.
__________________________________________________________________________________
MURREN MUNALEIPÄ
Ainekset:
1 leipäsiivu
1rkl voita tai margariinia
1 muna kevyesti vatkattuna*
*Yhdestä munasta riittää täytettä kahteen leipää.


Valmistusohje:
1. Leikkaa leipään luun muotoinen reikä joko veitsellä tai piparkakkumuotilla.
2. Sulata voi paistinpannussa. Laita leipä pannulle ja kaada reikään varovasti munaa sen verran (noin puolet), että se täyttyy.
3. Vähennä lämpöä ja paista leipä ensin toiselta puolelta n. 2 minuuttia. Käännä leipä ja paista sitä vielä toiselta puolelta 1-2 minuuttia, kunnes muna on hyytynyt. Anna jäähtyä hieman ja tarjoile. Leikkaa leipä tarvittaessa suupaloiksi.





























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti