sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Joulurauhaa ilmassa

Eilen oltiin Porvoossa ja yksi tuttu tuli yllättäen kylään. Emmi ja Ella sai aluksi odottaa kylppärissä, mutta päästettiin ne sitten katsomaan vierasta. Ella omaan hienoon tapaansa hyppäsi suoraan syliin pussailemaan ja Emmi taas ignoorasi vieraan. Siinä samalla iskälle päivittelin, kuinka hienosti Emmi nykyään suhtautuu vieraisiin.
IMG_2990 Tänään meille tuli suurempi joukko vieraita kylään.
Siihen asti kun vieraat olivat saaneet riisuttua, naksuttimen kanssa pyysin Emmin tekemään rauhallisia temppuja. Se auttoi ja Emmi teki vain muutaman haukun aina kun ovikello soi.
Sanoin vieraille, että heidän pitää olla kuin Emmiä ei olisi, arvatkaa vain uskoiko kaikki minua, eivät. Emmi nimittäin meni serkkuni isän luokse haistelemaan, hän rupesi suoraan rapsuttamaan Emmiä pään päältä, mutta ei se loppujen lopuksi haitannut ollenkaan koska Emmi ei ollut moksiskaan vaan jäi pitkäksi aikaa rapsutettavaksi. Olin hirveän onnellinen ja ylpeä Emmistä ennen se olisi tuossa tilanteessa luikkinut pakoon ja ruvennut haukkumaan/murisemaan.
IMG_3001      Mun mielestä on ok tai ehkä jopa toivottavaa, että koira on hieman varautunut vieraita kohtaan ei tietenkään pitäisi olla tosi arka tai agressiivinen, mutta ettei nyt Ellan tavoin änkeisi jokaisen syliin varsinkaan kun kaikki ei koirista pidä.
IMG_3005      Emmi meni myös toisen serkkuni isän luokse joka rupesi kaksin käsin rapsuttamaan Emmiä eikä se välittänyt ollenkaan. Serkkuni poikaystävä jota Emmi ei ollut koskaan ennen nähnyt antoi senkin silittää itseään. Muut ihmiset eivät sen kummemin välittäneet Emmistä, ei sekään niistä.

 Ennen jos joku olisi noussut yhtäkkiä pöydästä tai tehnyt muun äkkinäisen liikkeen Emmi olisi todennäköisesti pongahtanut ylös ja ruvennut murisemaan, nyt se vain nukkuin ja hädin tuskin jaksoi aukaista silmiään.
IMG_3011 
Emmi on aina jostain syystä paimentanut poikia, sen takia myös kahta serkuistani. Ne pelkää Emmiä jonka Emmi huomaa. Yleensä Emmi kyylää niitä koko ajan ja pitää huolen ettei ne liiku mihinkään, mutta nyt vain vilkaisi ja antoi kävellä vapaasti kodissamme. 

Joululauluja lauleskellessamme Emmi kävi huokaisten nukkumaan (kenties ei pitänyt epävireisestä laulukuorostamme, hah :-D).
IMG_3016IMG_3021
Emmi kävi välillä tekemässä tarkastuskierroksen jos joltain olisi mahdollisesti pudonnut jotain ruokaa, mutta muuten se vain nukkui. Selkeesti oli väsynytkin, koska yhdessä vaiheessa huomasin sen kadonneen ja löysin sen nukkumasta tyhjästä huoneestani, hakeutui omaan rauhaan :').
IMG_3046 
Olen aina toivonut minulla olevan sellainen koira joka vieraiden tulessa ilmottaisi sen muutamalla haukulla, mutta hiljentyisi kun käskisin. Kun vieraat astuisivat sisään antaisi niiden olla tai korkeintaan kävisi rauhallisesti häntää heiluttaen tervehtimässä. Vieraiden ollessa sisällä ei tunkisi rapsutettavaksi, mutta antaisi kuitenkin rapsuttaa jos joku haluaisi. Nukkuisi omassa pedissään eikä tulisi kerjäämään.

Uskomatonta, kohta mulla on sellanen koira kunhan toi vain saisi hieman sosiaalisuutta lisää! Ehkä sille on nyt lopultakin tullut isoäidin sanoja lainaten "järkeä päähän". :')IMG_3050IMG_3053IMG_3067

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti