keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Korvatulehdus+lopultakin kuvia! :)

Vihdoin ja viimein saan tänne bloggeriin kuvia (lisäsin siis toisen kirjoittajan ;)) 
Niitä onkin kertynyt ihan mukavasti! 

Viime viikonloppuna oltiin Ellalla ja sunnuntaina mentiin yhdessä treeneihin. 
Mentiin sinne ekaa kertaa joten ei vielä kummempia treenattu, juteltiin kouluttajan kanssa ja tehtiin muutamaa helppoa liikettä. 
Ella oli aluksi ihan s e k o p ä i n e n: veti joka suuntaa ulisi (perus Ella) ja yritti muutenkin olla treenin tottelemattomin koira, lopuksi onneksi kun oli saanut tarpeeksi tuijoteltua koiria, ulista ja vetää sekä todettua ettei pääse peuhaamaan muiden kanssa suostui alkaa treenaamaan.

 Kun oltiin oltu maneesissa tunti alettiin siitä sitten pikku hiljaa lähteä, niin kouluttaja alkoi ihmetellä miten me jo nyt lähdemme toinen tuntihan on vielä jäljellä, luultiin siis että treenit kestäisivät vain tunnin, joka tapauksessa päätettiin sitten lähteä kun nameja ei enään ollut. 
Treeneissä ei ollut muita tuttuja kun kouluttajat, mutta juuri kun lähdettiin kotiin maanesille tuli "saksalainen" (kutsun sitä aina saksalaiseksi kun nimeä en tiedä :-D) aussiensa kanssa (tutustuttiin häneen porvoon mätsärissä ) ensi kerralla jäädään loppuun saakka että päästään yhdessä reenaamaan ja muutenkin! (ensi kerralla otan varmaan sitten myös kuvia)
Emmi on ruvennut siivoamaan: kengän oli kantanu lelu koriinsa :D


Saatiin hieno joulukalenteri Ruusalta Emmille! :)
 Eilen lähdettiin käymään eläinlääkärissä koska tajusin että Emmillä taitaa olla korvatulehdus, sillä korva oli taas tosi likainen ja oli raapinut korvaa koko viikonlopun. (Olin muuten ekaa kertaa Emmin kanssa eläinlääkärissä aina sen on vienyt joku muu)
 Eläinlääkärin vastaanotolla istuttiin sitten jonkin aikaa odottamassa pieni cottoni vieressämme. Aika nopsaa cottoni pääsi tutkittavaksi ja me jäätiin yksin aulaan. Jonkin ajan päästä oli meidän vuoro ja kipitettiin sitten eläinlääkärin perässä viereiseen huoneeseen jonne cottoni oli hetki sitten kadonnut. Emmi on niin arka eikä varmasti olisi ollut mitenkään onnellinen jos eläinlääkäri alkaisi sörkkimään korvaa joten sanottiin sitten että jos varmuuden vuoksi laitetaan kuonokoppa. Nopeasti olinkin jo pujottanut kangas kuonokopan Emmin päähän, Emmi sitten olikin valmis alkamaan käydä taistelua "kauhean mustan kankaan repiminen pois", mutta estin Emmiä joten Emmi joutui tyytymään kohtaloonsa.

Eläinlääkäri yritti kuunnella Emmin sydäntä, mutta Emmi oli menny niin paniikkiin että nojasi iskän jalkaa vasten lihakset jäykkänä hetken hiljaa muristen joten lääkäri tyytyi vain rapsuttelemaan arkajalkaa ja Emmi siitä pikku hiljaa rauhottuikin. Lääkäri ei halunnut yhtään kiusata Emmiä joten pyysi että ottaisin itse Emmin korvasta näytteen vanupuikolla jotta lääkäri voisi tutkia sitä mikroskoopilla ja saisi selville syyn. Näytteen saatua lääkäri poistui huoneesta jossa odoteltiin aika pitkään. Jonkin ajan kuluttua lääkäri palasi ja jatkoi näytteen tutkimista, välillä taas lähti ja tuli taas takaisin.
 Kerroin hänelle että Emmi on oksennellut ja on ollut alakuloinen, lääkäri sanoi että se voi johtua korvasta että antaa meille myös siihen lääkettä. Toi oksentelu ja alakuloisuus on ollut vielä aika pitkään joten en tiiä kuinka kauan Emmillä on toi tulehdus ollut!
Lääkäri katsoi myös Emmin korvat joillain valojutulla, joten meidän piti pitää Emmistä tiukasti kiinni, meijän otteet tosin olivat ehkä turhankin kovat koska Emmi seisoi kiltisti paikallaan :D.

Tuloksen saatua lääkäri sanoi että näytteessä näkyin viiva ja bakteeri mitä hän odottikin. Hän kertoi että yleensä korvatulehdus johtuu ruoka-aineallergiasta (selitti myös mutia syitä mitä en nyt muista), mutta nyt ei tiedä mistä johtuu koska se on vain toisessa korvassa ja todella paha tulehdus onkin!
Kun hoitotoimenpiteet Emmin kohdalla oli ohi Emmi meni heiluttamaan häntää lääkärille kuin olisi tiennyt ettei enään tehdä mitään, kuonokoppa tais olla vähän turha, mutta ei ikinä voi olla liian varovainen!:D Iskäkin sanoi että Emmi osaa käyttäytyä jo paljon paremmin kun vieras tutkii kuin ennen, me ollaan siis edistytty sosiaalistamisessa, jee!:)

Lopuksi lääkäri tunki meille kolmea eri lääkettä: korvatippaa, antibioottia sekä kipulääkettä. Lääkäri ohjeisti meitä käyttämään lääkkeitä normaalia pidempää koska tulehdus oli niin paha. Onneksi mentiin lääkärille ties kuinka pahaksi toi olisi ehtinyt mennä..:)

Lääkärin käyntiä edellisenä yönä laitoin Emmille "tötterön" päähän ettei raapisi korvaansa verille.
Tarkkaa kirjanpitoa Emmin  lääkityksestä


6 kommenttia:

 1. Toivottavasti Emmin korvatulehdus paranee pian! Kivoja kuvia jälleen kerran tässäkin postauksessa! :)

  VastaaPoista
 2. Sinulle ois blogissani haaste:http://neitiveenmukana.blogspot.fi/2012/12/liebster-blog.html

  :)

  VastaaPoista
 3. Jenny: Kiitos, paranee onneksi kovaa vauhtia :)

  K: Kiitos paljon! :)

  VastaaPoista
 4. Haaste sinulle blogissanii ! :)

  VastaaPoista