keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Kyltit ovat nyt kasassa

Matti myöhäinen tässä hei! Mun oli tarkoitus ilmoittaa Emmi Veikkolan kisoihin, mutta kun päätin jättää ilmoittautumisen viime tinkaan oli se jo ehtinyt täyttyä. No onneksi ärsytystä helpottaa se, että Lohjalla on samana päivänä mölli rally-toko kisa johon mennään jos vaan saadaan kyyti aikaiseksi. Yksi ärsyttävimmistä asioista joka koiraihmisellä voi olla on se, että on autoton.
IMG_1882 Ollaan nyt treenattu kaikki kyltit läpi. Vaikeimpia kylttejä meille ovät nämä:
Eteen Emmi osaa tulla jos ohjaan kädellä, mutta ongelma on se, että kun pyydän Emmin eteen se samalla helposti astuu jalkojeni päälle. Osaako joku viisas sanoa tuleeko rally-tokossa virhe jos koira astuu jalkojen päälle?
Tässä kyltissä on se ongelma, että kun pyydän Emmin istumaan se rupeaa ennakoimaan ja menemään maahan vaikka ei pitäisi. Muutenkin kaikissa maahan menoissa Emmi helposti ennakoi ja liikkeestä maahan menossa saattaa mennä istumisen kautta.
Vauhdinmuutos kyltit ovat meille ongelma. Juoksemisessa Emmi helposti innostuu liikaa ja lähtee menemään väärään asentoon. Hidastamisessa Emmi rupeaa taas menemään nopeammin kuin minä ja myöskin muuttaa asentoaan esim. menemällä poikittain eteeni.

Muut kyltit ovat aikalailla hallussa ja tänään siirryttiin tekemään pidempiä ratoja, eli treenataan palkkaamattomuutta.
IMG_1932.IMG_1879Suunnittelin meille kaksi rataa joista toisessa oli 20 kylttiä ja toisessa 10. Ensin tein pidemmän radan. 
IMG_1928
Kun aloitettiin rata Emmi vain sääti kaikkea mahdollista eikä malttanut kuunnella ollenkaan. Komensin sitten Emmiä, koska olen huomannut, että silloin rahoittuu vähäsen. Aloitettiin sitten rata alusta ja kuunteli jo paremmin, mutta se vinkui. 
Vinkuminen on yksi ärsyttävä asia minkä Emmi on kehittänyt itselleen, se siis vinkuu ihan koko ajan innosta kun me treenataan ja joskus saattaa haukahtaakkin. Varsinkin aina alussa Emmi vinkuu koko ajan vaikka käyttäytyisin mahdollisimman rauhallisesti, ehkä en onnistu siinä sitten, koska kun olimme kurssilla kouluttaja huomautteli usein siitä, että minun pitäisi olla itse rauhallisempi vaikka mielestäni olisinkin. 
IMG_1871 Ainakaan Emmillä ei ollut ongelmaa siinä, että se ei jaksaisi ilman palkkausta rataa läpi. Kun rata loppuu heitän Emmille aina sen suosikki treenilelun eli punaisen vinkupallon niin pitkälle kuin saan ja sen jälkeen taistelen sen kanssa vetolelusta ja sitten saa vasta namipalkan. Hyvin on siten pysynyt innokkaana. 
IMG_1898.IMG_1890      Tein radan vielä toisen kerran jolloin meni jo paremmin (Emmi aina katselee kaikkia taivaalla lentäviä lentokoneita niin olihan se pakko pysähtyä katsomaan kun meidän yläpuolella lensi helikopteri joten radan loppu puolella silloin hetkeksi kiinnostus katosi), koska toimi paljon rauhallisemmin.IMG_1904 
Tehtiin vielä kaksi kertaa lyhyempi rata. Rata sujui oikein hyvin, jokseenkin aloin huomata kyllästymisen merkkejä etenkin kun tehtiin toisen kerran, mutta yleensä kun rupee kehumaan intoa taas löytyy.IMG_1886
Treenamassa mukana oli Mimi ja Kity, Emmi ei ottanut niistä häiriötä ollenkaan, muutenkaan meillä ei ole koskaan ollut sellaista ongelmaa, että Emmiä häiritsisi vieressä olevat muut koirat tai ihmiset. Se varmaan johtuu siitä kun Emmi on asunut aina kaupungissa ja se on raahattu jo heti kolmekuisena ensimmäiseen mätsäriinsä joten on kyllä tottunut kaikenlaiseen hälinään ympärillään.IMG_1866 Toivon, että seuraaviin kisoihin mihin ikinä mennäänkään ei ole erityisen mielenkiintoisen hajuinen maa tai keneltäkään ei ole tippunut maahan namia, koska Emmi ei kovin helposti jätä mitään maassa olevaa namia rauhaan, jos sellasen huomaa se on pakko saada. 


IMG_1841Emmi muuten lopetti juoksunsa joten nyt voidaan taas rauhassa treenailla. Vuokrasinkin meille kaverivuoron koirakoulu kompassin tiloihin ensi viikolle joten päästään vähän treenaamaan sisälläkin. 
Siellä ei todennäköisesti mahdu mitään hirmu pitkiä ratoja tekemään, mutta välillä on syytäkin tehdä mielummin tehokkaasti
 lyhyitä radan pätkiä. 

Jos me niihin Lohjan möllikisoihin mennään käyn varmaan sitä ennen treenaamassa vielä ainakin kaksi tai kolme kertaa. Huijui, saa nähdä mitä siitäkin tulee jos mennään, onneksi ne on vain möllit niin ehkä siellä on muitakin samantasoisia :-D.
IMG_1789
IMG_1863IMG_1860

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti