sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Vetoa videolla ja viikonlopun kuulumisia

            IMG_2214
Mulle on näköjään tullut sellainen tapa, että lähden aina viikonloppu aamuina pitkälle lenkille, niin myös tänä viikonloppuna.
IMG_2215          Oli aurinkoinen pakkasaamu tai siltä ainakin tuntui vaikka todellisuudessa oltiin plussan puolella. Lähdettiin ilman päämäärää kulkemaan vain sinne minne teki sinä hetkenä mieli. Ensin käveltiin metsässä, josta siirryttiin hyppyrimäen luokse katsomaan, kun sieltä laskettiin alas. Sen lähellä menee sellainen lenkki minkä tiesin olevan olemassa, mutta en muista yhtään olenko koskaan siellä aikaisemmin kävellyt. Käveltiin sitten se ja aurinkokin rupesi oikein kunnolla paistamaan. Vaikka kuljettiin reippaasti saatiin me silti siihen kulumaan parikin tuntia, kumpa joka aamu olisi yhtä paljon aikaa lenkkeillä.
IMG_2216IMG_2230                    IMG_2239                                      IMG_2246                                      IMG_2249                                      IMG_2258IMG_2261
IMG_2272
Viime sunnuntaina oltiin treenaamasssa vetoa, jota ei tosin vedoksi voi kutsua, koska ei Emmi vetänyt.
Jo kun puin valjaat päälle se katsoi mua sellasella "Et oo tosissas! Ota pois, ei hienot tytöt käytä valjaita vaan PANTAA" ilmeellä, hah.
Emmi kulkee aina lenkillä mun takana tai vierellä joten sille on tosi outoa, että yhtäkkiä sen pitäisi mennä mun edessä (ollaan me viime talvena jo vedetty, mutta siitä on jo niin kauan että Emmi ei oikein muista mitä pitää tehdä), ja vielä oudompaa on se kun rupeaa vetäessä valjaat kiristymään joten heti hidasti niin, että pysyivät löysällä.
Tajusin, että meidän täytyy aloittaa ihan alusta eli, että laitan Emmille jokun kevyen painon ja saa sitten vetää sitä samalla kun kuljen sen edessä ja syötän namia.  Pakkasin siis mukaan mehukattipullon jonka täytin vedellä, eihän se paljon mitään paina, mutta siksi se onkin alussa hyvä.

Kun Emmi rupesi kulkemaan ja valjaat kiristyi se kääntyi ympäri ja katsoi kauhuissaa, että kuka sitä kiskoi, mutta vähitellen tajusi sen olevan vain pullo joka ei tapa vaan seuraa vain perässä. Se rupesi tosiaan sujumaan joten otin mukaan ottamani purkin kannen esiin ja näytin Emmille, että laitan siihen namia ja vein sen parin metrin päähän ja kehotin Emmiä menemään namien luokse. Tähän asti alhaalla ollut häntäkin rupesi iloisesti nousemaan ylös ja Emmi liikkui jo vapautuneemmin joten laitoin kannen kauemmaksi jotta saisi vetää vähän pidempään. Se sujui niin hyvin, että päätin iroittaa pullon remmistä ja laittaa hihnan minuun kiinni. Vein kannen kauemmaksi ja käskin Emmin mennä sen luokse ja se veti niin hienosti!
Päätin lopettaa siihen kun oltiin tehty sitä pari kertaa ja Emmille oli tullut sellainen ilme kuin, että "Jee kivaa, lisää lisää!" jotta jäisi hyvä mieli molemmille.
Näiden treenien tarkoituksena ei ollut kohottaa Emmin kuntoa tai saada vetoon vauhtia, vaan opettaa sille sitä, että se voi rohkeasti juosta edelläni.
Kuvasin tosiaan teille näitä treenejä, mutta ihan kaikkea en saanut videolle, koska olin yksin. Tiedän, että tarkennus ei ole taaskaan kohdallaan, mutta on tosi vaikeeta samalla kuvata videota ja kouluttaa Emmiä, varsinkin kun Emmi muuttuu heti "masentuneeksi" kun kaivan kameran esiin, se vihaa sitä, hah.

Ei liity Emmiin mitenkään, mutta meillä oli koulun liikuntatunnilla yhtenä päivänä testi jossa piti juosta 1500m. Itse juoksin sen 6minuutissa ja 53sekunnissa (luokan nopein aika) oon aika ylpeä itsestäni, koska juoksin n. minuutin nopeammin kuin viime vuonna enkä ollut sen jälkeen edes väsynyt ja luulen, että olisin pystynyt parempaankin aikaan. Kunto on siis vähän noussut joka on ihan hyvä jos meinaan ruveta Emmin kanssa vetopuuhiin kunnolla :D.
            IMG_2201                                      IMG_2207
Niin ja se ruokasäkki saapui ja ihan kotiin asti onneksi tuotiin :D!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti