torstai 14. marraskuuta 2013

videota rally-toko treeneistä

Kun sain kuulla, että en saa niihin Lohjan kisoihin kyytiä motivaatio rallyn treenaamiseen laski kuin lehmän häntä. Rupesin miettimään, että mitä ihmettä me nyt treenataan kun kaikki kyltitkin ollaan läpi käyty.
Päätin sitten, että kun talvi kerta tulee en treenaa rally-tokoa niin ahkerasti kuin ennen eli se ei tarkoita sitä, että lopetetaan vaan ei mennä välttämättä aina kerran viikossa treenaamaan. Syynä siihen on se, että meillä ei yksinkertaisesti ole kunnon paikkaa jossa treenata. Muutenkin on parempi, että teen niin, että sovin itseni kanssa ettei meidän tarvitse treenata koko ajan, koska silloin siitä voi tulla helposti sellainen olo, että me treenataan pakosta ei siitä, että me halutaan.
               IMG_2078
Tajusin kuitenkin, että eiköhän meille riitä treenamista talveksi esim. Videolla näkyy sellasia asioita joita meidän täytyy treenata kuten vasemmalta sivulle tuloa ja maahan menoa, jotka ovat myöskin Emmin mielestä kaksi maailman tylsintä liikettä. Molemmissa Emmi menee vinoon ja liikkeessä maahan menossa menee helposti istumisen kautta (Jos katsotte videon saa kertoa, että lasketaanko tuo Emmin liikkestä maahan meneminen istumisen kautta menemiseksi?). Muutenkin talveksi mulla on sellasia suunnitelmia, että treenataan niitä kylttejä jotka on vaikeita, tehdään ratoja ja kokeillaan treenata oikealla puolella, koska ylemmissä luokissa koiran täytyy osata olla myös oikella. Itse en meinaa millään keksiä kahta käskyä jotka voisivat olla käskyinä oikealle sivulle tuloissa, keksittekö te? "Reunaan" ja "sivu" käskyt on jo käytetty.
 IMG_2060.IMG_2062 Tosiaan oltiin eilen Kityn ja Emmin kanssa treenamassa Koirakoulu Kompassin pikkutilassa. Kityn omistaja otti videota molemmista radoista heti ekalla kerralla, mutta videon jälkeen tehtiin ratoja uudestaan pari kertaa ja treenailin vaikeita asioita. Loppu tunnin treenasin pa:a ja maahan menoa.
Ajattelin myöskin, että vuokraisin pikkutilan talvella ainakin kerran kuukaudessa, jotta pääsisimme treenaamaan.

Mun pitäisi palkata mulle joku kuvaaja treeneihin, jotta saataisiin vähän enemmän videoita kun kukaan ei oikein innostu siitä hommasta ja itse en pysty kuvata, hah.
IMG_2054  Treenien jälkeen käytiin vielä puolentoista tunnin lenkillä Micon, Kityn ja Emmin kanssa. Illalla Kity oli oksentanut ja tänään Emmi ja Kity olivat molemmat ripuloineet, joten ties minkä pöpön sieltä saivat tai sitten tuli vain ahmittua liikaa herkkuja.

2 kommenttia:

  1. Sun kannattaa tehdä perusasentotreeniä, koska seuruu on tosi vältää (meillä sama). Koira myös hakee paikkaa parissa kohtaa ja tuntuu olevan vähän hukassa. Palkkaa tiheämmin ja oikeista suorituksista. Mä pistin just blogiin perusasento paremmaksi postauksen, jossa videota ja muutama vinkki :) Ohjeet sain valmentajalta.

    VastaaPoista
  2. Taisinkin unohtaa tekstissä mainita, että keskiviikkona treenasin meidän vaikeimpia asioita, joten tiedostan sen, ettei nuo ole vielä kunnossa. Se on totta, että seuruu saisi olla tiivimpään, jos pidän kättä oikeassa asenossa menee hyvin, mutta jos en rupee menemään helposti kauas. Sivulle tulossa menee yleensä ensin vinoon ja vasta sitten suoristaa itsensä kun sanon uudestaan" sivu" joka ei ollenkaan ole hyvä asia ja sen takia siihen olisin tarkoitus panostaa. Vasemmalta sivulle tuloa aloin opettaa vasta tänä syksynä joten se onkin vielä hukassa. Videot radoista otin kun tehtiin ekaa kertaa ja silloin en palkannut, koska halusin nähdä miltä meidän meno näyttää ilman minkäänlaista apua. Sen jälkeen teinkin sitten palkkauksen avulla, eli palkkasin joka välissä. :)

    VastaaPoista