sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Espoon Rallytoko kisat

Treenattiin alku viikosta kaikki kyltit kertaalleen läpi ja tehtiin yhdet ratatreenit. Treenit sujuivat hyvin ja tajusin, että ei ne kisat nyt voi niin huonosti mennä. Ajattelin, että kisaa edeltävänä yönä en saisi nukuttua ollenkaan, mutta siinä ei ollutkaan mitään ongelmaa. En oikein osannut stressata kisoja mikä on vain hyvä asia.
IMG_5829
Postauksen kuvat on viime viikonlopulta kun talvi palasi hetkeksi. Alempana on myös video jos joku meidän ei niin hienoa menoa haluaa katsella :D.  Sitä ei tosiaankaan ole kuvannut ammattilainen joten laatu nyt on mitä on.
Aamulla kun heräsin ja menin Emmin luokse melkein huusin, että "voi ei!" nimittäin Emmin vatsa murisi. Vatsan murina on huono asia, koska silloin Emmi ei suostu syömään aamiasta ja se kertoo siitä, että sillä on huono-olo. Lähdin sen kanssa lenkille ja lenkin jälkeen söi haluttomasti ruokansa. Emmi ei oikein yhtään kiinnostunut nakeista ja huomasin heti, että ei tosiaankaan tänään ole paras vire päällä. Lähdettiin silti kisoihin. 
IMG_5834       Paikan päällä täytin kisakirjan, Emmi mitattiin ja siru katsottiin. Emmi ei ollut siitä ihan samaa mieltä vaan juoksi mittaajaa karkuun. Sen seurauksena Emmin into katosi entisestään, koska ajatteli, että joutuu vain jonkin sörkittäväksi. 
IMG_5846       12:15 alkoi rataan tutustuminen. Radassa oli istumista mistä Emmi ei tykkää sitten yhtään joten ennen radalle menoa treenasin sitä. 
Vasta siinä vaiheessa kun tajusin, että meidän vuoro on seuraavaksi aloin jännittämään. 

IMG_5848       Heti "lähtö" -kyltillä Emmi ei meinannut sitten millään tulla sivulle, mutta päästiin me joten kuten matkaan. Ensimmäiseksi oli 270 astetta vasempaan joka omasta mielestäni meni oikein. Siitä jatkettiin matkaa pujotteluun jossa Emmi nyt lähinnä vain seurasi perässä. Seuraavaksi oli "istu, maahan kierrä koiran ympäri" jonka jouduimme samantien uusimaan kun Emmi ei suostunut sitten millään sitä tekemään. Toisella yrityksellä  oli kyllä lähellä etten revennyt nauramaan nimittäin eräs mukavuudenhaluinen piski meni makaamaan ja laittoi päänkin maahan siihen tyylin, että "aha nyt voinkin sitten varmaan nukkua" :'D. 
IMG_5863 Seuraavaksi oli vasen täyskäännös ja käännös oikeaan mitkä muistaakseni meni kohtalaisesti. Sitten tulikin Emmin inhokki kyltti "yksi askel istu, kaksi askelta istu, kolme askelta istu" . Sen jouduimme samantien uusimaan ja seuraavalla yrityksellä sain todella yrittää houkutella rouvaa laittamaan peppunsa maahan. Siinä vaiheessa varmaan kaikki true-treenaajat katsoivat järkyttyneenä meidän menoa :'D.
IMG_5868       Sen jälkeen oli liikkeestä maahan jonka vasta videolta huomasin, että Emmi ei ollutkaan mennyt ihan maahan asti. Sitten taisi olla käännös josta jatkettiin matkaa "koira eteen oikealta sivulle istu" -kyltille, joka meni ihan ok:sti. Seuraavaksi piti pyöriä 360 astetta ympäri joka kuuluu Emmin suosikki liikkeisiin, mutta se oli niin omissa maailmoissa ettei aluksi edes huomannut, että lähdin pyörimään. 
IMG_5882 Kolmanneksi vikalla kyltillä Emmi ekaa kertaa koko radan aikana rupesi ottamaan kontaktia ja spiraali vasemmalle meni hyvin. Sitten oli vielä ennen loppua "koira eteen vasemmalta sivulle" jossa jouduin pyytämään Emmiä kaksi kertaa tulemaan eteen, mutta muuten meni paremmin. Emmi sai paljon minulta kehuja radan loputtua, vaikka ei kyllä tehnyt niin hyvin kuin yleensä mutta ehdottomasti koiraa täyty kuitenkin palkata. 
IMG_5894       Mulla ei ollut muuta tavoitetta noiden kisojen suhteen kuin saada kokemusta ja päästä se rata pyörtymättä läpi. Siinä ainakin onnistuin, koska en jännittänyt melkein ollenkaan ja pystyin nauramaan meidän virheille. Ei kyllä haittaa yhtään vaikka kisat meni täysin penkin alle. Emmillä oli vain huono päivä joten sitä treenaus intoa ei oikein löytynyt. Vieläkin ihmettelen miten hyvin pystyin kuvitella noiden olevan meidän omat treenit enkä ajatellut melkein ollenkaan mitä yleisö ajatteli vaan pystyin keskittymään hyvin Emmiin. 
IMG_5901          65 pistettä meille tuli enkä yllättynyt ollenkaan. 
Ainakin minulla oli tosi hauska päivä ja aijonkin kyllä jatkaa treenaamista tauon jälkeen. Pari muuta koirakkoa sai vähemmän pisteitä kuin me vaikka mielestäni meillä meni paljon huonommin. Näiden kisojen perusteella voin sanoa, että uskaltautukaa kaikki ihmeessä kisaamaan! Siellä on monenlaisia koiria eikä kaikki ole niin täydellisiä, me ollaan hyvä esimerkki siinä! hahIMG_5912IMG_5908

Jonkun täytyy olla huonompi jotta joku tuntee itsensä paremmaksi eikö se niin vähän mene. ;)

2 kommenttia:

  1. Oi mitä kuvia, etenkin 1. ja 9. on mun silmään ihan täydellisiä otoksia! Ei meilläkään aina näyttelyissä hyvin mene, mutta etenkin ensimmäisellä kerralla pääasia on että koiralla on hauskaa ja sille jää hyvät fiilikset seuraavia kertoja ajatellen. Sulla on muuten ihailtava asenne! :-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! Näin juuri, koiraa ei pidä syyttää siitä jos ei suju :)

    VastaaPoista