sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Paimen trio lenkillä

IMG_5948
IMG_5955
Viikonloppuna oli Porvoossa mahtava sää. Minun olisi pitänyt lukea kokeeseen, mutta en vain malttanut olla sisällä kirjojen parissa.
IMG_6013IMG_6034IMG_6039IMG_6048             Lähdin heti lauantai aamuna Emmin kanssa juoksulenkille. Täytyisi kohta puoliin alkaa käyttämään vetovaljaita ja juoksuvyö hankkia sillä Emmillä alkaa olemaan sen verran vauhtia. Hepulointiinkin riitti energiaa. Lähdin samantien Ellan kanssa samoilemaan metsään. Ella sai toimia mallina kun innostuin aurinkoisessa säässä kuvaamaan. Oli niin  ihanan rauhallista, että ei meinannut millään raaskia lähteä metsästä pois joten viettiin siellä pitkään aikaa.
IMG_6053IMG_6060IMG_6072IMG_6077IMG_6087IMG_6091IMG_6092IMG_6105
IMG_6114
IMG_6134IMG_6139 Aurinko paistoi niin mukavasti terassille, että otin siinä koirien kanssa aurinkoa. Oli kyllä harvinainen näky nähdä veli ilman takkia t-paidassa maaliskuussa puutöiden parissa ulkona. Illalla paistettiin makkaraa josta koirat saivat tietysti osansa ja kävin koirien kanssa vielä kerran metsässä lenkillä.
IMG_6166IMG_6168IMG_6169IMG_6171IMG_6177Aamulla heräsin jo puoli seitsemältä tai oikeastaan puoli kahdeksalta kellon siirtymisen vuoksi. Kävin koirien kanssa lenkillä ja touhuiltiin pihalla. Puolen päivän aikaa käytiin viiden minuutin ajomatkan päässä tapaamassa Kipa aussieta. Koirat tapasivat ensimmäistä kertaa ja mietinkin etukäteen mitenköhän tuo ruskeaneiti suhtautuu uuteen tuttavuuteen.
IMG_6180IMG_6199IMG_6216
IMG_6233
IMG_6234IMG_6237       Aluksi remmissä Emmi pörisi, mutta vapaaksi päästyttyään alkoi nopeasti yhdessäolo sujua. Ehkä Emmi tajusi Kipan olevan samaa rotua ja vielä melko läheistä sukua. Toinen vaihtoehto voi olla, että itse vain ylireagoin ja Emmi tulisi varmasti monen koiran kanssa juttuun kunhan pääsisi tutustumaan rauhassa vapaana. Painimaan tytöt eivät innostuneet, mutta selvästi huomasi, että toisten seura kuitenkin kelpasi. Emmille varsinkin tekee hyvää päästä sosiaalistumaan ja Ellallekin aina kaverit kelpaa. :)

6 kommenttia:

 1. Meillä Molly harrasti hihnassa ja puistossa sen ulkopuolella käveleville pörisemistä, muutoin tuli toimeen useimpien kanssa. Puolusti kyllä ja niittasi liikaa nenille tai selkään hyppivät eläimet, mutta muuten oli ok. Omistajana sitä kuitenkin alkaa helposti liiankin varovaiseksi vieraiden kanssa, mut parempi niin kuin koiran hammas toisessa koirassa.

  Hyvä kuva tuo, missä kolmikko rivissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa hyvin paljon Emmiltä. Varmaan ite rupeen vaistomaisesti kiristämään remmiä vieraiden koirien lähettyvillä ja Emmikin muuttuu sitten sen seurauksena jännittyneeksi. Varmasti myös koirat pystyy olla rennompana vapaana kun tietävät, että pääsevät karkuun tarvittaessa. Emmi on kyllä onneksi tullut jokaisen koiran kanssa toimeen joiden kanssa olen halunnutkin kunhan saa rauhassa tutustua.

   Itsekin tykkään siitä, siinä näkyy hauskasti aussieiden eri värejä :-).

   Poista
 2. Hyvä Emmi kun hyväksyi Kipan! :) Luulen että se oli just se kun sai olla vapaana, meillä Sofikin on paremmin vapaana ja myös jos mä en itse stressaa. Liian usein tulee stressattua sitä miten Sofi on vieraiden koirien kanssa, ja tietysti S tajuaa mun mielentilan ja hermostuu itsekin.

  Ihania kuvia, etenkin toi kaikkien kolmen yhteiskuva! :')

  VastaaPoista
 3. Näinhän se on. Taitaa olla ihan vain remmin toisessa päässä vika, tosin ei Emmi mikään yber sosiaalinen ole muutenkaan, mutta varmasti auttaisi jos itse en arkailisi.

  Kiitosta :)!

  VastaaPoista