tiistai 11. syyskuuta 2012

turkinhoito välineemme

Aattelin esitellä teille Emmin turkinhoito tavaroita, shampoita ja hoitoaineita en voinut kuvata kun ovat loppuneet, mutta käytämme hoitoaineena John Paulin koirille tarkoitettua sellaista perus hoitoainetta ja shampoon merkkiä en muista, mutta se on sellasta erityisesti ruskea turkkisille suunniteltua shampoota :).
En nyt tiedä voiko tätä turkinhoito välineeksi sanoa mutta kuiten: vasemmalla korvanpuhdistusaine ja oikealla takkuja poistava jätettävä hoitoaine.
Mä en oikeastaan tiedä mikä tämän nimi on ::D jos joku tietää voi kertoa, mutta siis tätä käytän trimmatessa Emmin korvakarvoja.

Tällä pikkusaksella trimmaan Emmin tassukarvat, siinä on hyvä pyöreä pää mikä estää sen että jos koira vaikka vetäsee yhtäkkiä tassun pois trimmatessa niin saksen pää ei tökkäse koiraa eikä siksi tule haavaakaan.


Punkkiharja. Siinä on tiheät terien välit, joten kun harjaa koiraa ja kohdalle osuu punkki, ei se pääse läpi vaan jää harjaan. Joskus olen tämän ostanut ja tämä on aika epäkäytännöllinen Emmillä kun sillä on niin paksu karva ja noi kamman terät on niin lyhyet.Kynsiviila ja kynsisakset jos nyt joku siellä ruudun takana ihmettelee että miksi ihmeessä mulla on Emmille kynsiviila niin syynä on se että joskus kun saksin Emmin kynsiä saattaa mulla jäädä joku pieni röpelö kohta jonka saa paremmin viilaamalla pois tai sitten sen takia kun olen joskus jostain lukenut että kynsiviila on jopa parempi kuin kynsisakset koska se ei osu niin herkästi suoneen ja viilatessa suoni lähtee "pakoon" kauemmaksi, kenenkään on turha sitten kysyä että miten se lähtee syvemälle kynteen koska en itsekään tiedä vaan jostain sen tosiaan olen lukenut.Tällänen aika perus harja seassa muovisia piikkejä ja luonnon harjaa.


Karsta. 

Sakset. Korvakarvojen trimmaukseen.

Kammat. Pieni tiheä kampa.


Toinen karsta. Mielestäni parempi kuin ylempi.

Ohentavat sakset korvakarvojen trimmaamiseen.


Käteen laitettava harja, vähän kuin hevosten harjat. Tää on tosi mukava Emmin kuin munkin mielestä, tällä harjailen aina silloin tällöin huvikseen, kun eihän tämä takkuja selvitä.

Yksi harja vielä puuttuu, mutta se on sellanen aika perus harja, se ja karstat ovat olleet todella kovassa käytössä nyt Emmin karvanlähdön aikana.

Jos jotain kiinnostaa niin harjat olen ostanut mustista ja mirristä, näyttelyistä, faunataresta ja trimmausvälineet on kasvattaja tilannut jostain.

2 kommenttia:

  1. Toosi kiva postaus!! Tykkäsin lukea koska olit laittanut sekaan selkeät kuvat & animaatiot ;)

    Meillä on tuollainen samanlainen karsta kuin tuo ylempi/siniharmaa. :)

    VastaaPoista