perjantai 21. kesäkuuta 2013

Koiraleiri

Neljä päivää tossa vierähtikin HSKP:n ja lastenliiton koiraleirillä. Itse toimin siellä ohjaajana ja Ella oli lainakoirana kahdella tytöllä.
IMG_5078    Leirin aikana käytiin lenkeillä joissa pidin porukkaa kasassa joukon takana joten tunnetusti Ellalla oli hieman vaikeuksia kulkea nätisti koska huusi ja veti kaikkien perään, joten jos otin sen lenkeille mukaan lenkitin sen itse koska tytöt olisivat varmaan kaatuneet heti ekan metrin aikana :D. Ohikulkijat katsoi meitä vähän ihmeissään ja kommentoivat meidä joukkoa olihan meitä sentään n. 30 ihmistä ja koiraa lenkkeilemässä! 
koiraleiri2 Lenkkeilyjen lisäksi lapset koirineen pääsivät kokeilemaan erilaisia koira lajeja kuten koirakeilausta, agilityä, pallopaimennusta, näyttelyitä.. sekä suunnittelemaan koirille pukuja ja liikkeitä koiratanssi esitystä varten jonka leirin lopussa jokainen pääsi vuorotellen esittämään.
IMG_5035 Ella tosiaan oli kahdella tytöllä lainakoirana, vetihän se niitä aika paljon, mutta siitä huolimatta pystyivät melko hyvin sen hallitsemaan ja sen kanssa treenaamaan. Tytöt eivät päässeet enään torstaina leirille joten he esittivät jo keskiviikkona heidät koiratanssi esityksen johon Ella sai päähänsä rusetin, kaulaan pannan ja selkään viitan (oli kyllä niin onnelisen näköinen kun tytöt niitä sille sovitteli!). Esitykseen kuului esimerkiksi pyörähdyksiä ja tassun antoa. Ella pääsi myös näyttämään taitojaan koko ryhmälle koirakeilauksessa vaikka vasta samana aamuna sitä ekan kerran sen kanssa kokeilin mutta Ella oivalsi sen niin nopeasti että sen pystyi näyttämään kaikille sekä näyttelyä näyteltiin myös. 
IMG_4917IMG_4916         Itse ohjailin lapsia lajeissa ja näytin miten niitä opetetaan. Pallopaimennusta en ollut ennen kokeillut mutta sain siltikin yhden nuorimmista leiriläisistä ja rusellin sen oppimaan vaikka oli vain lyhyt aika niin hienosti russeli pukkasi palloa eteenpäin :). 
IMG_4984IMG_4982 Päivien jälkeen Ella on ollut todella väsynyt ja luultavasti leirin aikana on lihonut mukavasti siihen tahtiin kun nakkeja sen suuhun tungettiin :D. Itsekin olen ollut tosi väsynyt päivien jälkeen joten Emmille ei ole paljon aikaa jäänyt siitä huolimatta päätin eilen lähteä sen kanssa lenkin jälkeen takapihalle treenailemaan ja aktivoimaan sitä. 
IMG_4948 Treenailin lähinnä seuraamista, maahan menoa ja sivulle tuloa voi vitsit miten hienosti se teki! Oli niin iloisella tuulella että kaikki käännöksetkin seuraamisessa sujui täydellisesti. Aktivoin Emmiä siten että tein sille muutaman lyhyen namijäljen eli laitoin n.20cm välein namin maahan ja lopussa oli vähän enempi nameja ja sekin sujui oikein taidokkaasti. Sen lisäksi piilotin sille mun avaimia ja nekin löysi nopeasti, yhessä vaiheessa oli niin söpön näköinen kun avaimet oli yhen puun ja puskan välissä mihin sen pää ei mahtunut joten joutui tassulla kaapimaan ne sieltä pois ja sitten kun oli saanut ne pois avaimien päälle oli vierinyt käpy niin Emmi nosti sen varovasti hampailla pois ja siirsi sen sivuun jonka jälkeen sai tuotua iloisesti avaimet mulle ♥ 
IMG_5046IMG_4957IMG_5094IMG_5020
Ella pääsi riehumaan Tedin kanssa ennen kuin leiri alkoi koska tultiin vähän aikasemmin paikan päälle joten ehtivät hyvin, ne on kyllä hyviä kaveruksia :)
IMG_5017koiraleiri1koiraleiri4koiraleiri3    Pakko tähän loppuun vielä kertoa se kun noi kaks on niin hölmöjä niin nyt tätä postausta kirjottaessa Ella nukkuu ja näkee unta joten vinkuu ja haukkuu unissaan. No, Emmihän sitä ihmettelee ja joutuu nousta koko ajan ylös ja kävellä Ellan luokse ja tuijottaa sitä ihmeissään ja käännellä päätään kun ei ymmärrä mikä sillä on :D♥.
koiraleiri

IMG_4939

2 kommenttia:

  1. Voi tosi kiva postaus :) Olisin itsekin halunnut johonkin koiraleirille tänä kesänä, mutta ei ole aikaa eikä kyllä rahaakaan. Kivoja kuvia, piristävää nähdä paljon erilaisia koiria samassa tekstissä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! niin no se oli kyllä aika kätevää kun olin ohjaajana niin mun ei tarvinnut maksaa siitä mitään vaan mulle maksetaan :D mutta joo olis se kiva päästä jonnekin mihin vois ite kunnolla osallistua

    VastaaPoista