lauantai 19. lokakuuta 2013

Ajetaan hiljempaa

syksy 201318Blogeissa on vilahdellut nyt paljon lumikuvia, toivon, että lumi ei ainakaan vielä hetkeen sataisi tänne, koska muuten meidän täytyy lopettaa Emmin ja minun yksi "harrastuksista" nimittäin pyöräily.
Emmin kanssa on tosi mukava pyöräillä, tuntuu melkeinpä, että se kulkee pyörän vieressä paremmin kuin ilman pyörää.
IMG_2959      Monet pyöräilee niin, että koira juoksee pyörän edessä, mutta me emme niin tee. Ensinäkin asumme kaupungissa ja siellä on kuitenkin sen verran paljon muita ihmisiä ja koiria etten voi antaa Emmin juosta edessä miten sattuu, myöskään jos Emmi juoksisi edessä ei sitä tiedä minkä päähän piston saisi ja rupeisi vetämään täysillä. Emmi siis juoksee minun vieressä kiltisti.
IMG_2898      Emmi osaa käänny käskyn, mutta ei erikseen vasempaan ja oikeaan, joten olen nyt ruvennut oikealle kääntyessä sanomaan "käänny oikeaan" ja vasemmalle kääntyessä sitten vasempaan.
IMG_1378      Emmi myös ohittaa toiset koirat ja ihmiset tosi nätisti pyöräillessä. Kun me pysähdytään Emmi on opinnut sen, että silloin täytyy tehdä tarpeet, joskus kuitenkin on pyöräilessäkin saanut jonkun ihanan hajun ja nykäissyt jonnekin puskaan, mutta ei missään nimessä niin että kaatuisin. En ole ikinä kaatunut Emmin kanssa pyörällä.IMG_1341
Pyörien takaosaan kiinnitettäväksihän myydään sellaisia telineitä johon saa koiran laitettua. Olen harkinnut sellaista, mutta todennut, että sen kanssa olisi varmaan vain vaikeampi mennä kuin että hihna olisi kädessä, koska esim. Jos pysähdyn antaakseni Emmin tehdä tarpeet, annan sen mennä koko hihnalla ja olisi vaikeaa jos joutuisin alkaamaan jostain telineestä sitä iroittamaan, ja jos Emmi joskus päättäisikin lähteä vaikka jonkun rusakon perään saan sen hihnan nopeasti irroitettua kädestäni ja muutenkin haluan pystyä säätelemään hihnan pituutta tilanteiden mukaan.
IMG_1345IMG_1356 Ollaan nyt lähiaikoina yritetty pyöräillä ahkerasti sillä tiedän jos nyt en pyöräile kadun sitä talvella, kun ei enään pysty. Jos on ollut kiire, mutta olen halunnut mennä meidän normaalin lenkin sen on pystynyt kätevästi toteuttamaan pyöräillen. Ollaan me muutenkin vain käyty pyöräilemässä, kuten viimeksi kun oli hyvä sää eli keskiviikkona Viikissä käytiin pitkä pyörälenkki, piipahdimme lintutornissa kun pidimme juomatauon ja nautimme siitä kun kerrankin ehdimme tehdä pitkän pyörälenkin. Nyt on pariksi päiväksi luvattu hyvää säätä joten yritämme pyöräillä ahkerasti ennen lumen tuloa.IMG_1362IMG_1364IMG_1368IMG_1384IMG_1385IMG_1391IMG_1398

4 kommenttia:

 1. Oi pyöräileminen koiran kanssa on hauskaa! :) Nanan kanssa olen huomannut, että se kyllä tasan ohittaa muut koirat paremmin pyörän kanssa kuin ilman. Joskus olen pyöräillyt neljän koiran hihnat kädessä ja silloin on kyllä alkanut jo vähän pelottaa, mutta enpä minäkään ole koskaan kaatunut. Vielä ainakaan... ;)

  Tosi kivoja kuvia!

  VastaaPoista
 2. Mä veikkaan et Emmi kulkee paremmin pyörän kanssa kuin ilman koska on ihan alusta asti saanu sellaset komennot pienestäkin nykäsystä ettei vieläkään oikein uskalla vetää, hyvä vaan :D. Toi neljän koiran kanssa pyöräily kuullostaa aika mielenkiintoselta, itse en uskaltaisi :D Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia! :) Mä olen pyöräillyt Sofin kanssa vaan mökillä pari kertaa, lähinnä koska täällä on enemmän hiekkateitä ja rauhallisempaa kuin kotona. Äiti on pyöräillyt tuon kanssa kotona muutaman kerran, ehkä mäkin jaksan yrittää ens kesänä.

  Ja voi, toi pieni irokeesi Emmin silmien välissä on mahtava!

  VastaaPoista
 4. Kiiitos! :) Kannattaa pyöräillä, etenkin jos on samanlainen kuin minä eli on tosi "hyvä" kuntoinen ja jaksaa juosta sellasen metrin verran niin pyöräileminen on hyvä vaihtoehto kun ei oo niin raskasta, hah :D ja muutenkin on hyvää liikuntaa koiralle.

  Se on kyllä ihan paras, en tiiä miks sille on kasvanut sellanen, mutta se tekee ainakin Emmistä erityisen ja kuvaa hyvin sen luonnetta ;D

  VastaaPoista