torstai 24. lokakuuta 2013

Jauhelihanami-ohje

Olen usein maininnut siitä, että olen tehnyt näitä jauhelihanameja, kunnon ohjetta en ole kuitenkaan koskaan tehnyt joten ajattelin nyt tehdä sellaisen. Kuvat ovat gifeinä joten pahoitteluni jos silmissänne pomppii vielä pari tuntia tämän postauksen lukemisen jälkeen :-D.

Tarvitset:
400g jauhelihaa
kananmunan
Itse olen tehnyt taikinan kaksinkertaisena jotta namit riittäisi pidemmäksi aikaan.

Sekoita ainekset keskenään ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Kaada taikina uunipellille ja painele kostein sormin tasaiseksi levyksi.
Laita taikina 175 asteiseen uuniin puoleksi tunniksi tai siihen asti kunnes liha ei ole sisältäkään punainen. Kun otat lihan pois uunista anna sen jäähtyä ja laske uunin lämpötila n. 60 asteeseen.
 Pilko lihalevy haluamasi kokoisiksi palasiksi ja levitä ne takaisin uunipellille.
Seuraavaksi namit kuivatetaan, eli laita namit esim. kahdeksi tunniksi (ei ole niin tarkkaa, itse voi päättää millaisia nameja haluaa) uuniin.
Uunin luukku täytyy jättää raolleen jotta namit voivat kuivua, se onnistuu esimerkiksi pahvirullan avulla.

Kun namit ovat mielestäsi valmiita ota ne pois uunista. Todennäköisesti ne ovat vielä rasvaisia joten kannattaa painella niitä talouspaperilla.
Yleensä itse otan osan nameista heti käyttöön (säilyvät jääkaapissa pari päivää) ja loput laitan pakkaseen.

4 kommenttia:

  1. Ja vinkki, että miten pääsee vielä halvemmalla, niin ostaa koirille tarkoitettua jauhelihaa, eikä kaupan kalliita! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Oon kuullut kyllä noista koiranjauhelihoista, mutta jostain syystä ajatellut, että ne olisi kalliimpia :D Täytyy käydä ostamassa, myydäänkö niitä tavallisissa ruokakaupoissa vai eläinkaupoissa?

    VastaaPoista
  3. Kyllä ihan tavallisistakin (isommista) ruokakaupoista löytää! Yleensä ne on siellä missä muutkin lemmikkituotteet, niin pakasteena :) Ja ovat tosiaan pääasiallisesti paljon halvempia kun ihmisille tarkoitettu jauheliha. Myydään yleensä 500g pötköissä.

    VastaaPoista