keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Ella hoidossa

Oltiin suunniteltu jo pidemmän aikaan että Ella tulisi meille hoitoon ja myöskin käytöskouluun. Viime viikonloppu vaikutti tyhjältä, joten silloin olisi ollut hyvin aikaa ottaa Ella.
Tiesin, tiesin kyllä oikein hyvin että viikonlopusta tulisi hermoja raastava, siitä huolimatta otin Ellan hoitoon.
Sellainen se suurimaksi osaksi aikaa olikin. Sisällä sai koko ajan olla huutamassa koiria olemaan hiljaa ja ulkona tapeltiin hihnakäytöksestä. Lähinnä remmissä vetämisen takia Ella tulikin hoitoon.
Koulutin vetämistä pois siten, että kun Ella veti komensin ja vedin sivulleni tai pysähdyin ja odotin että tulisi itse takaisin sivulle ja kun käveli kiltisti palkkasin. Pyrin siihen että palkkaisin mahdollisimman usein (=2metrin välein) ettei keskittyminen herpaantuisi eikä Ella alkaisi uudestaan vetämään. Joskus sujui hyvin. Joskus ei. Yleensä ei.
Yhteislenkit tuotti vaikeuksia, koska oli tosi vaikeeta palkata Ellaa siten ettei Emmi tulisi kateelliseksi joten ne lenkit sujui yleensä vetäen. Varsinkin jos Emmin, Ellan (ja minun) lisäksi lähti joku muu mukaan joko koira tai ihminen, remmikäyttäytyminen oli kamalaa. Koska kun joku tuttu tuli vastaan Emmi alkoi haukkumaan (ilosta), oli se sitten ilo- tai vihahaukkumista Ella tulkitsi sen vain ja ainoastaan varoitushaukkuna joten alkoi käyttyäytyä kuin mailmanloppua odottava =  haukku,murisi,nosteli karvoja,veti joka suuntaa,kuuroutui ja namit ei kiinnostanut, joten oli pikkasen vaikeeta saada kontaktia koiraan. Vähän ajan päästä siitä kun Emmi oli rauhoittunut Ellakin suostui alkaa kuuntelemaan, tosin vain silloin kun sai kävellä ekana.
Silloin kun lenkkeilin Ellan kanssa kaksin lenkit sujui hyvin. Kuunteli, otti kontaktia ja pyystyttiin kävellä 500m vain kolme kertaa palkkaamalla! Sitä pidemälle ei sitten koulutuksissa tänä viikonloppuna edetty, pääasia että ymmärsi mitä siltä vaadittiin.
Kaikkea tätä lukuun ottamatta viikonloppu oli mukava. Oli ihanaa herätä aamulla kun oli koira joka tuijotti, tökki, kiipesi päälle ja oli niin iloinen kuin ei oltaisi vuoteen nähty :'D (toisin kuin Emmi jota pitää käydä itse moikkaamassa aamuisin jos haluaa siltä muutaman hännän heilautuksen..) ja telkkariakin katoessa änkes syliin :)
Voisin kertoa myös pienimuotoisesti mitä viikonloppuna muuta tehtiin.
Perjantaina oltiin koirauimalassa, joten silloin ei tehty muuta kummempaa. Lauantaina lenkkeiltiin Ruusan, Emmin ja Ellan kanssa metsässä. Sieltä mentiin kodin kautta (vein Emmin kotiin) metroon. Metromatka sujui tosi hyvin pikkaisen tytsyä jännitti, mutta istui vain kiltisti paikallaan :). Metrolla mentiin mustiin ja mirriin ostamaan Emmille se hihna josta puhuin tässä postauksessa (jep. Sorruin ostamaan sen:D.)
Sunnuntaina lenkeiltiin ja ilalla käytiin koirapuistossa, jossa oli vähän outoja ihmisiä. Joku ihminen oli meitä ennen puistossa jonka koira leikki kiltisti Ellan kanssa. Heti kun toinen koira otti hampaat käyttöön ( ei siis ollut vihainen vaan alkoi leikkiä rohkeammin) koiran omistaja lähti puistosta pois koska "leikki meni liian rajuksi" säälin koiraa heti kun se pääsee leikkimään viedään se välittömästi pois..
Myöhemmin puistoon tuli yksi mies koiransa kanssa, ihan normaalisti meni koirilla leikkivät vähän. Mutta yhtäkkiä kun käännyttiin katsomaan koiran omistajaa (koska Ella oli mennyt sen luo) se vain seisoi Ella sylissä ihan vakavana! Oli siinä kyllä vähän naurussa pitelemistä kun yhtäkkiä puistoon tulee mies joka nappaa toisen ihmisen ison koiran syliin!:D Ei olisi kyllä kovin paljoa naurattanut jos Ellan tilalla olisi ollut vaikka Emmi..:D
Ella lähti vasta maantai iltapäivänä joten tytöt joutuivat olemaan vähän päälle 6h yksin. Pikkusen jänskätti mitä tuhoja ne ovat saaneet aikaan, mutta ei onneksi olleet tehneet mitään :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti