lauantai 12. tammikuuta 2013

Koirahiihto


Ollaan alettu kokeilemaan koirahiihtoa Emmin kanssa. Sitä mun on pitänyt kokeilla jo aiempina talvina, mutta jostain syystä on "unohtunut". Tänä talvena otin itseäni niskasta kiinni ja olen päätynyt jo huimat neljä kertaa ladun päälle:D!
 Eka kerta meni siihe kun totuteltiin Emmiä suksiin (pelkäsi vähän) ja vetämään eli kaveri meni edelle kutsui ja kun Emmi tuli palkkasi. Vähän pystyttiin jo hiihtämään mutta ei kauheesti. Toisella kerralla hiihto sujui jo paremmin, vähän epäröi, mutta alkoi jo tajuta idean. Välillä vähän veti edessä.  
Kolmannella kerralla päästiin jo tekemään vähän pidempi lenkki, Emmi osasi jo aika hyvin juosta suksien edellä.
Tänään oltiin neljännen kerran hiihtämässä ja Emmi tajusi heti mitä kuului tehdä. Juoksi hyvin suksien edellä ja aika hyvin veti, välillä vaan tuli juoksemaan vierelle. Hiihdettiin parin tunnin lenkki, tosi monet muutkin olivat päättäneet lähteä tänään hiihtämään joten laduilla oli paljon väkeä, mutta hyvin me soluttauduttiin joukkoon. Emmi ei välittänyt mitään muista, totteli kiltisti ja juoksi ladun vieressä edessä ja mä hiihdin ladulla. Ylä-ja alamäetkin selvittiin kympin arvoisesti, hyvä E! 
Ei siis millään koiraladulla oltu ihan vaan ihmisten, mutta eipä kukaan mitään valittanut, siirryttiin kiltisti sivulle jos muut halusivat tulla ohi. Eikä me oltu ainoita koiran kanssa hiitäjiä, sillä nähtiin joku mies myös koirahiihtämässä, hänellä oli tosi pikkasen paremmat varusteet: vetovyö, joustava remmi ja valjaat, toisin kuin meillä. Meillä oli vain valjaat, vetovyönä ja remminä toimi Emmin oma hihna jonka olin vain laittanut mun vatsan ympärille. Jepjep, pitäis hankkia ihan kunnon välineet, mutta ihan hyvin toikin on toiminut!:D


Hiihtolenkki ei tainnut olla rankka vain huonokuntoiselle omistajalle, vaan myös koiralle, koska heti kun tultiin kotiin Emmi hyppäsi sohvalle nukkumaan (:
Loppuun pari ei-nii-onnistunutta kuvaa:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti