keskiviikko 16. tammikuuta 2013

treeniätreeniä..

Ellalla oli hoitopaikan tarvetta ti-to joten meille se sitten tuli. Tarkoitti myös sitä että meidän treenaukset jatkui. Tajusin, että mun turha yrittää saada koulutettua Ellaa niin että kävelisi mun vierellä vetämättä, koska se on ihan mahdotonta. Päätin sitten tehdä niin että Ella saa kulkea koko remmillään, kunhan ei vedä (tietysti ihmisiä ja koiria ohittaessa pitää tulla sivulle) ja se toimiikin aika hyvin! Välillä vaan poukkoilee tiellä minne sattuu, mutta ei kuitenkaan vedä koko aikaa.
Toinen ongelma on se että Ellallahan on tosi vahva paimennusvietti, joten paimentaa melkein kaikkea liikkuvaa, varsinkin autoja. Kun auto ajaa ohi alkaa hyppimään autoa kohti, haukkumaan ja vetämään. Olen yrittänyt kouluttaa tätä pois siten, että kun auto ajaa ohi pyydän Ellaa istumaan ja syötän namia. Toimii henkilöautojen kohdalla melko hyvin, mutta heti kun tulee joku isompi auto: pakettiauto, rekka tai traktori ym. sekoaa täysin alkaa just tekemään tota haukkumista, vetämistä ja hyppimistä ja sillon ei namit kelpaa sitten yhtään.. Joten en yhtään tiedä mikä tässä asiassa auttaisi joten vinkkejä saa antaa! Onko kennelläkään muulla koiralla ollut vastaavaa ongelmaa? Ainoana lohtuna on se että meiltä se ei näitä pahoja tapoja ole oppinut. Edellisessä kodissa oli sama auto-ongelma joten kerran kävi jopa pieni onnettomuus kun Ella joutui auton töytäisemäksi ja sai siitä aivotärähdyksen..
Kaverukset♥
"saataisko jo?"Aina niin viisan näköiset..


Nykyään menee jo paremmin yhteislenkit vaikka välillä vähän haastetta onkin saada hallittua molempia, kun Ella alkaa paimentamaan.
Ellalla alkoi muuten juoksut tällä viikolla joka sai aikaa yhden tappelun. Onneksi sen jälkeen rauhottuivat ja ovat olleet kiltisti :)Vihdoinkin muistin madottaa Emmin! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti